StoryEditorOCM
Receptihrskave i prozračne

Pogačice sa sirom bez kvasca i praška za pecivo lako ćete napraviti, a oduševit će vas okusom i pahuljastom teksturom

Piše T.S.M.
18. siječnja 2024. - 08:10

Rado biste gricnuli friško domaće pecivo, ali ne da vam se gnjaviti s pripremom i dizanjem tijesta? Umjesto da skoknete u pekaru ili se obratite dostavljačkoj službi, isprobajte naš recept za brzinske pogačice - nema dizanja, a nećete se ni iznervirati čekajući dostavljača.

Rezultat će vas oduševiti, jer ove su pogačice izvana hrskave, a iznutra mekane i pune sira. Baš pune. Osim što sadrže svježi sir, koji se brine za finu teksturu tijesta, sadrže i ribani sir koji podiže ukus, a na vama je samo da se odlučite hoćete li ubaciti cheddar, gaudu, ementaler ili neki sličan sir po svom izboru. Naš vam je savjet da jedan dio sira zamijenite nekom tvrđom, pikantnijom vrstom, ali nemojte pretjerivati.  

Pogačice sa sirom

Sastojci:

240 g brašna
80 g sira
400 ml vode
60 ml ulja
5 jaja
2 žlice svježeg sira
sol

Priprema:

Pristavite vodu, dodajte joj ulje i posolite je, a kad zakuha, maknite s vatre i dodajte brašno, dobro promiješajte pa kuhajte miješajući dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki posude.

Maknite s vatre, pustite da se malo ohladi pa uz miksanje dodajte jedno po jedno jaje. Nakon toga dodajte naribani sir i svježi sir pa uz pomoć žlice oblikujte pogačice na papiru za pečenje položenom u plitki lim za pečenje.

Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata, ovisno od veličine pogačica. Gotove su kad se lijepo napuhnu i dobiju zlaćanu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:55