StoryEditorOCM
Slanobrzo i jednostavno

Najbolji recept za ljetnu manistru: gotov je za čas, a kombinira balancane, pome i mozzarellu u pravoj erupciji okusa

Piše SD SPIZA
23. lipnja 2023. - 21:31

Balancane su miljenice ljeta. Lagano popržene na tavi, dok se tope u maslinovom ulju, u kombinaciji musake, punjene, pohane, kao namaz - sve načine rado pripremamo. Jedan recept koji će pružiti erupciju okusa je tjestenina s balancanama, rajčicom i mozzarellom. Slasno i ukusno - pravi mediteranski recept brzo ćete pripremit i ne zaboravite nazdraviti čašom vina! 

Tjestenina s patlidžanom, rajčicom i mozzarellom 

Sastojci:

tjestenina po želji
60 ml maslinovog ulja
1 patlidžan
250 grama cherry rajčica
2 češnja češnjaka
slatka paprika
sol & crni papar
250 grama mozzarelle
svježi listići mente

Priprema:

Tjesteninu koju ste odabrali skuhajte prema uputama na pakiranju. Prije nego što je iscijedite, izlijte 250 ml škrobne vode u čašu. 

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte narezani patlidžan i držite ga na vatri dok ne dobije zlatnu boju. Nakon toga dodajte prepolovljene cherry rajčice, češnjak i začinite. Kuhajte dok rajčice ne omekšaju i ne puste svoj sok, a povrće ne bude al dente.

U tjesteninu dodajte povrće, škrobnu vodu i mozzarellu te sve pomiješajte. Poslužite s nekoliko svježih listića mente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:26