StoryEditorOCM
Slanoneodoljivo mekane

Jeste li ikad probali knedle od ove namirnice? Još su bolje od klasičnih, a lakše ih je napraviti i brže su gotove!

Piše Spiza SD
25. rujna 2023. - 19:46

Njokići od griza kao dodatak juhi svima su nam dobro poznati iz djetinjstva, a gurmani dobro znaju i za slavne rimske njoke koji se umjesto od krumpira prave od te zgodne namirnice. No jeste li ikad čuli za knedle od griza? Imamo super recept uz koji se možete uvjeriti kako su dobre - mogle bi vam se svidjeti čak i više od klasičnih jer se pripremaju lako i brže su gotove.

Zaboravite na čekanje dok se krumpiri ne skuhaju i na gnjavažu s njihovim guljenjem dok su još vreli: sve što ćete trebati napraviti je potruditi se skuhati griz tako da ne ostanu grudice. Dalje je sve prava dječja igra.

Knedle od griza možete puniti džemom, ali isto tako i čokoladnim namazima, a kako je sezona šljiva, iskušajte i knedle sa šljivama u griz izvedbi!

Knedle od griza

Sastojci:

500 ml mlijeka
250 g brašna
250 g griza
150 g krušnih mrvica
1 jaje
1 žlica maslaca
5 žlica ribane bijele čokolade
1 prašak za pecivo
nadjev po izboru

Priprema:

Skuhajte griz u mlijeku pa ga ohladite. Za to vrijeme prepržite krušne mrvice na maslacu pa ih pustite da se ohlade.

U ohlađeni griz dodajte jaje, prašak za pecivo, brašno i naribanu bijelu čokoladu. Umijesite glatko tijesto i napravite rolat pa ga narežite ga na jednake komade i svaki razvaljajte valjkom za tijesto.

Uz pomoć okruglog kalupa izrežite oblike, svakome na sredinu stavite malo nadjeva po želji i oblikujte okruglicu.

Knedle kuhajte u blago posoljenoj, kipućoj vodi. Kad isplivaju na površinu treba ih kuhati još 3-4 minute. Izvadite knedle šupljikavom žlicom i uvaljajte u prepržene krušne mrvice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:37