StoryEditorOCM
Slanosve je oduševio

Gricka vam se nešto dobro? Ove su polpete tako pune sira da se razvlači dok ih jedete! Glavni sastojak sigurno već imate

Piše Spiza SD
15. listopada 2023. - 19:53

Ako vam se gricka nešto dobro, a ne znate što biste, prenosimo vam ideju koja je raspametila preko 80 tisuća ljudi - toliko je lajkova prikupila u samo 10 dana od objave. Riječ je o receptu za polpetice koje su toliko pune sira da se razvlači sa svakim zalogajem.

Super nam je što im je glavni sastojak vrlo pristupačan pa ga manje više svatko već ima kod kuće - riječ je o sasvim običnom krumpiru.

Postupak je iznimno jednostavan, krumpir samo trebate skuhati i zgnječiti pa ga malo začiniti i u sredinu mu staviti usitnjeni sir. Oblikovane polpetice potom se samo malo preprže na tavi i spremne su za uživanciju. 

Prenosimo vam recept, a video slijedi u nastavku.

Polpetice od krumpira i sira

Sastojci:

4 krumpira 
4 pune žlice kukuruznog škroba
1 žumanjak
100 grama mozzarelle
100 grama goude
maslinovo ulje
sol, papar 

Priprema:

Krumpire ogulite, narežite, skuhajte i zgnječite, pričekajte da se ohlade pa im dodajte žumanjak i kukuruzni škrob pa ih začinite solju i crnim paprom..

Uzmite komadić tijesta pa ga razvaljajte u ruci, na sredinu mu stavite narezani sir pa uzmite drugi komadić tijesta i pokrijte ga te oblikujte polpeticu..

Pecite u tavi na zagrijanom ulju s obje strane dok ne uhvate lijepu boju. Koristite poklopac kako bi bile prije gotove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:35