StoryEditorOCM
Receptislasne rolice

Domaće pecivo sa sirom i šunkom gotovo za pola sata: pahuljasto mekano tijesto ne sadrži kvasac, sve je gotovo u čas posla!

Piše Spiza SD
28. srpnja 2023. - 07:10

Domaće pecivo ukusnije je, a i jeftinije od kupovnog, samo što ima jednu veliku manu: treba pričekati dok se tijesto digne i ispeče. Srećom po ljubitelje domaćih pekarskih specijaliteta kojima strpljivost nije jača strana, postoje recepti poput ovoga koji donosimo u nastavku. Riječ je o rolicama sa sirom i šunkom za čiju pripremu nije potreban kvasac pa samim tim nema ni dosadnog čekanja.

Pronašli smo ih na Instagramu Kitchen Diaries, a blogerica Tamara koja stoji iza njega skromno nam je priznala da ga je pronašla na profilu Love Food Marina. Pohvale i jednoj i drugoj, jer ovo zvuči savršeno!

Rolice sa sirom i šunkom

Sastojci:

350 g glatkog brašna
200 ml jogurta
150 g šunke
150 g sira
1 jaje + žumanjak
1 žlica ulja
1 žličica soli
1/2 vrećica praška za pecivo
malo sezama

Priprema:

Umutite jaje, dodajte mu ulje, prosijano brašno s praškom za pecivo i sol te umijesite tijesto.

Razvaljati ga na radnoj površini u oblik pravokutnika pa ga po dužini prerežite na tri jednaka dijela. Na svaki dio tijesta stavite trećinu nadjeva.

Zarolajte i narežite male rolice jednake dužine. (Pogledaj postupak motanja, među slikama.) Prebaciti u tepsiju obloženu pek papirom. Premazati žumanjkom i posuti sezamom.

Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, oko 15-20 minuta (ovisno o osobitostima vaše pećnice).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2024 16:05