Već neko vrijeme jedna je namirnica na glasu kao "čarobni" sastojak koji svako pohano čini još boljim. Jednostavno se doda krušnim mrvicama i dalje se poha kao i obično. Riječ je o sasvim običnom siru. Po mogućnosti nekom tvrđem, poput parmezana ili pecorina.
Za ovaj ste trik možda čuli, a ako ga još niste isprobali, ispravite to. Pohano je zaista bolje: hrskavije je i ukusnije, a što više možemo tražiti, zar ne? Možda nešto ipak možemo...
Čini se kako postoji način za učiniti pohano još boljim od još boljeg. Hm, to bi značilo učiniti ga - najboljim. I to pomoću istog sastojka. Samo ga osim u prezlu treba dodati i u - jaja.
Što je najbolje, nije riječ o nikakvoj novotariji s TikToka, ne bojte se. U ovom slučaju radi se o jednoj varijanti dobro poznatog recepta za piletinu na milanski. Proučite recept i sve će vam biti jasno.
Hrskava pohana piletina
Sastojci:
850 g pilećih prsa
300 g krušnih mrvica
120 g brašna
100 g pecorina ili parmezana
3 jaja
½ žličice češnjaka u granulama
½ žličice sušenog začinskog bilja
ulje za prženje
sol, papar
Priprema:
Pomiješajte krušne mrvice, češnjak, sol, papar, začine i 70 g sira u plićoj, široj zdjeli.
U drugoj plitkoj zdjeli umutite 3 jaja s ostatkom sira, prstohvatom soli i papra i 1 žlicom vode.
Brašno stavite u treću plitku zdjelu ili tanjur, blago ga začinite solju i paprom te promiješajte.
Piletinu narežite na tanke filete pa ih istanjite batom za meso. Svaki komad piletine s obje strane posolite i popaprite.
Uzmite komad piletine i umočite ga u brašno da se obloži sa svih strana, a zatim otrsite višak. Zatim ga umočite u smjesu jaja i sira te ga malo ocijedite prije nego ga prebacite u krušne mrvice. Dobro pritisnite te stavite sa strane. Ponovite s ostalim komadima mesa.
Zagrijte veliku količinu ulja u velikoj tavi s debelim dnom na srednje jakoj vatri. Stavite 1-3 komada msa odjednom, ovisno o tome koliko tava može primiti. Nemojte pretrpati posudu.
Pecite dok ne porumene sa svake strane, a zatim ih izvadite na rešetku ili papirnate ručnike da se ocijede.
Poslužite odmah.