StoryEditorOCM
Pričedrama u komentarima

Dalmatinska spiza na top listi popularne stranice pomela konkurenciju! Iza sebe ostavila brojne talijanske regije i Istru

Piše T.S.M.
17. prosinca 2023. - 11:27

Svi mi koji obožavamo dalmatinske specijalitete itekako smo u pravu. Izvrsni su. A sada to konačno postaje i općepoznato, na globalnoj razini. Svi vi ostali oprostit ćete nam na malo likovanja u uvodnom dijelu teksta, ali morate priznati da je lijepo vidjeti Dalmaciju sasvim fino plasiranu na top listi regija u kojima se najbolje jede. Objavio ju je Taste Atlas, popularna stranica na koju volimo baciti oko, jer kad se malo probere sva sila objavljenog materijala može se pronaći vrlo dobrih ideja za kuhanje i naučiti štogod zgodnoga o tome što se sve jede diljem svijeta.

Uglavnom, Taste Atlas je smjestio Dalmaciju na 14. mjesto, daleko ispred ijedne regije s područja bivše države, ali također ispred brojnih talijanskih regija, primjerice Piedmonta, Veneta, Sardinije i Kalabrije. Najbliže nam se od hrvatskih regija našla Istra, na 44. mjestu, zatim na 59. Slavonija i Baranja te na 69. Zagorje.

image
Tom Dubravec/ Cropix

Daleko iza nas su čak i Provansa, Alzas, Kastilja, Korzika i niz meksičkih regija.

Očekivano, u komentarima je potpuni kaos. Najviše je prigovora na račuin toga što se toliko talijanskih regija našlo prio vrhu, čak sedam u prvih 10, pri čemu je na prvom mjestu Campania. Jako su se uzrujali i Španjolci, pišu da je ova top lista obična šala, da prenesemo samo najpristojniji izraz, kao u južnoamerikanci, koji uglas nazivaju sastavljače liste rasistima i neznalicama. Zanimljivo je što se još nije oglasio nitko s Balkana, no pomalo, lista je još friška, ima tek 18 sati da je online (a već ima preko 10 tisuća lajkova i desetke komentara).

No javi li se s kritikom netko iz Bosne i Hercegovine, koja, što je zaista sramotno, uopće nije spomenuta, prisnažit ćemo!  

Mora se priznati da je Taste Atlasova najnovija top lista malo čudna, nisu nam baš jasni kriteriji po kojima je posložena, ali, eto, kao što smo već naveli, teško se malo ne obradovati laskavom 14. mjestu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:19