StoryEditor
Moj apartmanK‘o po špagu

Neka sve sjaji i blista: HTZ izdala jasne upute privatnim iznajmljivačima u kojima im objašnjava kako vršiti čišćenje i dezinfekciju prostora

19. lipnja 2020. - 12:48
Nikša Stipaničev/Ilustracija/HANZA MEDIA

Mnogi među vama znaju kako je čistiti i pripremati prostor za posjet gostiju i kako ga srediti nakon njihova odlaska. Težak je to posao. Težak i zahtjevan. Sada, u ovoj situaciji pandemije – još je teži i još zahtjevniji. Hrvatska turistička zajednica izdala je upute kako pripremiti prostor za dolazak turista. Prenosimo ih redom.

– Prije nego što počnete s čišćenjem, stavite masku i rukavice. Izbjegavajte dodirivanje lica i očiju tijekom čišćenja.

– Prije početka čišćenja dobro prozračite prostorije. Držite prozore cijelo vrijeme otvorenima da se prostor provjetrava i/ili uključite ventilaciju.

– Očistite pod neutralnim deterdžentom te ga nakon toga dezinficirajte.

– Očistite toalete, uključujući WC školjku i sve dostupne površine u toaletu neutralnim deterdžentom te nakon toga dezinficirajte.

– Nemojte koristiti pakiranje s raspršivačem za nanošenje dezinfekcijskog sredstva jer prilikom prskanja virus se može dalje širiti.

– Uklonite posteljinu, jastučnice, deke i druge tkanine te ih operite. Za pranje koristite perilicu rublja (program na temperaturi od minimalno 60 stupnjeva) i deterdžent za pranje rublja.

– Očistite i dezinficirajte košare i spremnike za prljavo rublje. Ako je moguće, koristite se vrećama za jednokratnu upotrebu ili vrećama za strojno pranje.

– Nakon čišćenja krpe oprati na temperaturi od minimalno 60 stupnjeva.

– Skinite rukavice i masku te ih stavite u plastičnu vrećicu, a zatim temeljito operite ruke sapunom i vodom u trajanju od 20 sekundi.

– Sav otpad nastao tijekom čišćenja treba što prije odložiti u kante za otpad.

– Istuširajte se i presvucite odjeću odmah nakon čišćenja.

– Ostavite prozor otvoren i/ili ventilaciju uključenu da se prostorija temeljito prozrači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. siječanj 2021 16:24