StoryEditorOCM
ShowbizNAPOKON SIN

Tri godine strepnje i nade za Mariju Šerifović: Od izvantjelesnih oplodnji do surogat majčinstva u Americi

Piše I. P.
16. prosinca 2023. - 09:12

Regionalna zvijezda Marija Šerifović, koja je 2. prosinca dobila sina Maria otkrila je da je nekoliko puta pokušala iznijeti trudnoću, ali bezuspješno. 

- Velika želja da dobijem dijete me vodila kroz taj vrlo kompleksan i zahtjevan proces. Iako sam u više navrata pokušavala sama iznijeti trudnoću, zbog poteškoća kroz koje sam prolazila, nisam to uspjela. Tako da se surogat majčinstvo pokazalo kao, zapravo, jedina opcija za mene - rekla je Šerifović. 

O pokušajima da ostane trudna nitko osim njenih najbližih prijatelja i obitelji nije znao. Želja da dobije bebu bila je jača od neuspjeha sa kojim se susretala tijekom neuspješnih izvantjelesnih oplodnji. Prije tri godine, počela se raspitivati o surogat majčinstvu.

- Postupak je vrlo zahtjevan i emotivno i administrativno, no nije nemoguć. Na prvom mjestu, važno je pravno regulirati sve na vrijeme. Nakon toga dolazi medicinski dio, terapije, vađenje jajnih stanica, njihov transfer, zatim dobra agencija koja zastupa prava surogat majki i doktor koji prati trudnoću. Dugačak put, ali kad postoji velika želja, uvijek postoji i način. Ogromna želja da nekome pružim svu ovu ljubav koju imam... Bezuvjetno... To je na prvom mjestu - ispričala je Marija za Blic.

Prije dvije godine i službeno je ušla u proces dobijanja djeteta uz pomoć surogat majke.

- Nakon svih tih genetskih ispitivanja, saznala sam da imam tri zdrava embrija. Tako se rodio Mario - rekla je.

Prema surogat majci - ženi koja je iznijela trudnoću i na svijet donijela njenog sina Maria osjeća neizmjernu zahvalnost i poštovanje.

- To je žena koja je pomogla da se ispuni moja najveća životna želja. Imale smo najbliži mogući odnos, čule se svakodnevno, zajedno prolazile kroz sve izazove trudnoće, zajedno išle na preglede. Svo vrijeme sam bila prisutna. Od odlaska u bolnicu pa do samog porođaja. I ne samo tijekom porođaja. Moji česti odlasci u Ameriku su upravo bili iz tog razloga. Posljednjih mjesec dana smo svo vrijeme bile zajedno. Željela sam da prođemo zajedno svaki korak, svaki sekund tog čina - ispričala je Šerifović.

Trenutačno se nalazi u Los Angelesu s majkom Vericom, koja je tijekom svih ovih godina koliko je trajao proces bila uz nju. Identitet oca sina Marije Šerifović ostati će nepoznat. U dokumentima, kao jedini roditelj Maria Šerifovića biti će upisana samo Marija. U intervjuu koji je dala za "Blic" pjevačica je otkrila da je potpisala ugovor o povjerljivosti.

Šerifović se osvrnula i na kontroverze o surogat majčinstvu.

- Mogu samo govoriti iz pozicije žene koja je oduvijek željela i znala da želi biti majka. Mogu govoriti o tisućama pregleda, o tisućama analiza, o svim neprospavanim noćima u kojima sam maštala o ovom danu, o trenutku kad gledam svoje dijete dok spava. Osobno sam prošla, a i poznajem mnogo žena koje prolaze kroz izazove začeća i održavanja trudnoće i znam svaki sekund tog osjećaja i znam da mnoge od njih sada točno znaju kako sam se osjećala. Surogat majke nisu nužno socijalno ugrožene žene u uređenim društvima. Vjerujem da se u nekim zemljama žene na taj način zloupotrebljavaju i iskorištavaju. Ali klinika u kojoj se rodio Mario vodi računa o svim zdravstvenim i psihološkim aspektima surogat majki. Surogat majkama je na raspolaganju stalna psihološka podrška, kompletna medicinska njega, sve do nutricionista i masera. Dok se nisam uvjerila da je to zaista tako, nikad ne bih pristala na cijeli postupak, bez obzira na osobne želje - zaključila je Šerifović.

Sa sinom će živjeti u stanu kojeg je kupila prije dvije godine u luksuznom kompleksu Beograd na vodi. Stan ima tri spavaće sobe i dvije kupaonice. Šerifović je uz pomoć majke Verice proteklih mjeseci adaptirala stan zbog dolaska bebe. Početkom studenog je objavila video na kom se vidi kako obavlja radove po stanu, a sada je jasno da je opremala dječju sobu kako bi sve bilo spremno za dolazak sina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 17:13