StoryEditorOCM
Showbizposebna prehrana

Što jedu djeca Novaka Đokovića? Jelena otkrila što sprema, mnogi je ne podržavaju, a ona tvrdi da su zdravi kao dren

Piše MOZAIK SD
18. rujna 2023. - 22:14
ISTANBUL, TURKIYE - AUGUST 28: Serbian tennis player Novak Djokovic (R) and his wife Jelena Dokovic (L) arrive to follow the FIBA Basketball World Cup 2023 European Qualifiers 2nd Round Group I match between Turkiye and Serbia at Sinan Erdem Sports Hall in Istanbul, Turkiye on August 28, 2022. Elif Ozturk Ozgoncu/Anadolu Agency (Photo by Elif Ozturk Ozgoncu/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP)Elif Ozturk Ozgoncu/Anadolu Agency Via Afp

Novak Đoković (36) i njegova supruga Jelena ponovno su u centru pažnje nakon što je najbolji srpski tenisač svih vremena pobjedom na US Openu osvojio još jedan Grand Slam naslov.

Jelena, koja već godinama prakticira poseban način prehrane baziran na voću i povrću, često je govorila da se i njihova djeca Stefan i Tara tako hrane, piše republika.rs.

Biljna prehrana za djecu

Jelena je često nailazila na nerazumijevanje i kritike zbog načina ishrane i obroka koje priprema za svoju djecu, iako tvrdi da su njena djeca zdrava kao dren.

- Stefan je prvih godinu i po imao normalnu ishranu s mesom i ribom, a onda je prešao na biljnu ishranu i osjeća se jako dobro, zdrav je. Tara je od početka na biljnoj prehrani, hvala Bogu nikad nismo imali problema s njezinim zdravljem. Djeca su potpuno na biljnoj prehrani, bez problema, krumpir jedu ko ludi i krastavce i mrkvu. Dajem im i puno frapea i zelja, sve to izblendam. Mi ništa ne pržimo, nego kuhamo, jedu kuhani krumpir ili pire - objasnila je Jelena prije nekoliko godina u svom liveu na Instagramu.

Dok su bili bebe, pripremala im je posebne kašice koje su obožavali.

- Kašica od banane i avokada uvijek je dobro rješenje - rekla je tada Jelena.

Kako je naglasila, po potrebi hranu zasladite medom, rogačem u prahu, agavinim sirupom, javorovim sirupom.

- Volim sve pripremiti navečer jer je moj mališan jutarnja ptičica puna energije čim se probudi. Zato jutarnje obroke za sve nas planiram navečer. Treba mi pet minuta - rekla je Jelena.

Domaćicama je savjetovala da se prilikom pripreme jela igraju namirnicama, dodavši da ukusna hrana ne mora biti prerađena, već može biti svježa i zdrava.

Jedno od omiljenih jela obitelji Đoković su zobene pahuljice u koje dodaju malo maslaca od lješnjaka, mljeveni mak, kakao, mljevene chia sjemenke, lan, lukumu, heljdino, sezamovo i rižino mlijeko s kokosom, a sve začini s malo voća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:52