StoryEditorOCM
Showbizljiljana tica

Poznata manekenka o vezi s Bregovićem: ‘Prekinuli smo jer me varao. Rodila sam sa 46, svi su govorili da sam luda...‘

Piše mozaik sd
4. prosinca 2023. - 18:24
Ljiljana Tica u vrijeme upoznavanja s Bregovićem nije znala ni jednu pjesmu Bijelog dugmetaScreenshot Instagram Jugoslavija - SFRJ

Čitatelji koji se sjećaju dominacije Bijeloga dugmeta u rock glazbi, sjećaju se i manekenke Ljiljane Tice.

Srpska manekenka Ljiljana Tica (65) osvajala je muška srca gdje god da se pojavila, a njeno je zauvijek zarobio suprug, koji je porijeklom Nijemac, i s kojim je dobila sina Lenarda Vladimira. Lijepa Ljiljana sina je na svijet donijela u 46. godini na čemu, kako kaže, svaki dan zahvaljuje Bogu.

Danas se sa suprugom bavi proizvodnjom organskog sladoleda u obiteljskoj manufakturi koju drže s poslovnim partnerom.

Kao najljepša Jugoslavenka sedamdesetih i osamdesetih godina privlačila je muškarce svih statusa. Prvu veliku ljubav doživjela je sa kolegom manekenom, liječnikom Momom Jakovljevićem, a zatim je bila u burnoj vezi s Goranom Bregovićem.

"Goran i ja smo se sreli u pogrešno vrijeme. Bio je vrlo popularan, nisam ni znala njegove pjesme, morala sam kupiti sve ploče da saznam što pjeva Bijelo dugme. Svi su mi rekli da nisam normalna jer nisam znala tko je Brega. Shvatila sam da je muzički genij, oduševio me je tim sarajevskim šmekom jer sam i sama porijeklom Bosanka, i po ocu i po majci. Žalio se da ne može komponirati dok je sa mom. Za dvije godine koliko smo bili zajedno napisao je samo šaljivu pesmu ‘Milicija trenira strogoću‘ iako je svim djevojkama s kojima je bio posvetio barem po jednu kompoziciju. Ubrzo po rastanku zbog njegove prijevare, sa 24 godine otišla sam graditi karijeru u Münchenu. Tamo mi je puno pomogao Neven Bošković, koji me je hrabrio jer sam puno plašljiva i strahovala sam od velikih životnih promjena", ispričala je bivša manekenka, piše Mondo.

Bregović se 1993. godine oženio dugogodišnjom djevojkom, bosanskom manekenkom Dženanom Sudžuk, i to u Parizu. S njom je Brega dobio tri kćeri.

image

 Goran Bregović oduševio je Ljiljanu Ticu sarajevskim šmekom
 

Srećko Niketić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 21:20