StoryEditorOCM
Showbiznije ‘skitnica‘

Ovaj hit Jasne Zlokić bio je zabranjen četiri godine, a izazvao je i nezapamćeni skandal na Splitskom festivalu

Piše SCENA SD
3. ožujka 2024. - 19:01

Rijetko tko nije čuo za bezvremenski hit "Skitnica" i pjevačicu Jasnu Zlokić. No, malo tko zna da je ova izuzetna pjevačica svojevremeno bila prisiljena na povlačenje s glazbene scene zbog nezapamćenog skandala koji je zasigurno ostavio dubok trag u njezinoj karijeri.

Jasna Zlokić, rođena u Veloj Luci, kao i njen slavni kolega Oliver Dragojević, već je kao tinejdžerica gradila svoj put u glazbenom svijetu. Godine 1974., ponosno je osvojila titulu Prvog glasa Dubrovnika, a 1986. godine zasjala je na splitskoj sceni. No, godina 1986. obilježena je i njezinim hitom "Pismo" koji je izazvao pravu buru na festivalu, zabranivši se njegovo emitiranje na radiju sve do 1990. godine, prenosi Story

image
Bojan Bogdanić/Slobodna Dalmacija

Mediji su se raspisali o ovom skandalu, a uzrok je ležao u nekonvencionalnom tekstu pjesme gdje ljubavnica otvoreno komunicira s zakonitom suprugom. Jasna, hrabra kao i uvijek, nije se povukla pred izazovom, već je nastavila svoj glazbeni put. O svojoj kontroverznoj pjesmi rekla je: "To je malo provokativna pjesma i malo neobičnog teksta, ali vrlo životna. Čula sam za tu priču da se nije smjela puštati na radiju. Možda su veliki moralisti smatrali da nije primjereno da se to pjeva."

Unatoč tom skandalu, Jasna Zlokić ostvarila je nevjerojatan uspjeh u glazbenoj industriji. S tri platinasta albuma i nezaboravnim hitovima poput "Adio Bella", osvojila je srca publike diljem regije. Proglašena je pjevačicom godine u Beogradu 1984. i 1989. godine. Mlade dane provodila je uz more, na barci, u igri i među vinogradima, a glazbeni talent je naslijedila od majke Olge, dok je i starija sestra Mirjana dijelila istu strast prema pjevanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:34