StoryEditorOCM
ShowbizNIJE IM LAKO

Opsesivna uhođenja poznatih Hrvatica: Rozgi obožavatelj šaptao pred vratima, Ninu uhodio gdje god otišla...

Piše SCENA SD
22. svibnja 2023. - 11:16

U problemu nisu samo strane zvijezde, i naše domaće imaju svoje stalkere. Nina Badrić, Tatjana Jurić, Antonija Blaće, Jelena Rozga i Ornela Vištica samo su neke od onih koji su proživjeli pakao zbog opsesivnih obožavatelja koji im se žele pridružiti pod svaku cijenu, piše Story.

image
Damir Krajač/Cropix

Nina Badrić

Popularna pjevačica je prije dvije godine zatražila pomoć policije, zato što ju je obožavatelj Ilija M. neprestano uhodio, slao joj pisma i pisao pjesme.

Tada 57- godišnji Ilija M. proglašen je krivim za uhođenje Nine, a pratio je svaki njen korak od Zagreba do Hvara, slao joj pisma i pjesme, a objasnio je kako su njegove poruke pjevačici bile znak podrške. Osuđen je na osam mjeseci s trogodišnjim rokom kušnje, a na sudu se izjasnio da nije kriv.

"Poričem krivnju za djelo koje mi se stavlja na teret. Ne sporim da mi se gospodična Nina Badrić svidjela u svojoj glazbi. Postao sam njezin fan, slušam njezinu pjesme, odem na koncerte, ali ne na svaki. U desetak godina bio sam na njih 15-ak. Ne znam što znači kad kaže da sam u nju zurio. Nisam bio nikada nepristojan prema njoj. A u Jelsu sam otišao nevezano za nju jer tamo sedam godina ljetujem. Unajmljujem sobe, a lokacije ovise o cijeni. Ne znam niti o kojem zidiću govori da sam ju s njega promatrao jer je taj zidić na frekventnom mjestu. Pa Jelsa je mali gradić, sve je udaljeno 200-tinjak metara. Međutim, ja njoj nikada nisam kucao na vrata niti sam očekivao da s njom budem a priori u kontaktu. Nisam iskompleksiran niti mi je ona prioritet u životu", rekao je Ilija uoči presude, prenio je tada Jutarnji list.

Sud mu je odredio mjeru obveznog psihijatrijskog liječenja kao i trogodišnju zabranu približavanja i uznemiravanja pjevačice, a naloženo mu je i da plati troškove psihijatrijskog vještačenja.

"Nikada joj nisam pristupio u backstageu, niti sam joj dobacivao iz publike, a kamoli se eksponirao da privučem njezinu pažnju. Da nemam ovakvu kosu, bio bih neprimijećen. A taj put kad sam ju susreo na ulici u blizini mjesta stanovanja, vidio sam zapravo osobu sličnu njoj pa sam joj zato i prišao. Rekao sam joj da pišem pjesme na što mi je ona kazala da ih piše sama. Međutim, to nije točno. A u Jelsi je ona prišla meni. Jeo sam vani kad me pitala da li ja nju pratim. Odgovorio sam joj da sam tu radi klime, energije i atmosfere. Sutradan sam napustio Jelsu radi kiše, a ne jer sam se nje uplašio. Nadao sam se poslovnoj suradnji. Nikada nisam bio nepristojan prema njoj. Njezinom ulicom sam na dan susreta slučajno prolazio, a nekada sam njome znao trčati dok nje nije tamo ni bilo. Počeo sam odlaziti češće kad se otvorio Konzum", rekao je Ilija M. na sudu te dodao:

"Ona mi je jednom pohvalila pjesmu koju sam joj poslao. Možda su to bili i administratori njezine stranice, ne znam. Ali to je bio povod da joj se obratim. I bilo mi je drago. Mislio sam da doista može postojati neki oblik suradnje".

image
Srđan Vrančić/Cropix

Tatjana Jurić

I voditeljica Tatjana Jurić je imala svog obožavatelja, a on joj je slao - njene portrete. Lijepa voditeljica od anonimnog obožavatelja je dobila umjetnine na svoju adresu - i to 60 vlastitih portreta.

Budući da je Tatjanin obožavatelj bio anoniman, tajanstvena osoba je u isto vrijeme naručila skupocjen portret voditeljice u iznosu od šest tisuća eura. Akademski slikar Damir Medvešek rekao je da narudžba nije od "luđaka", već uglednika koji skuplja portrete poznatih žena.

Voditeljica je tijekom ove situacije zadržala pribranost, iako su svi oko nje bili na nogama.

"Takva pažnja s jedne strane laska, ali s druge strane... Pokušavam imati razumijevanja, no u dogovoru s RTL Televizijom cijeli slučaj preuzela je policija. Svi dijelimo mišljenje kako se ova situacija treba riješiti", oglasila se Tatjana povodom svega 2009. godine za Story.

image
Neja Markičević/Cropix

Antonija Blaće

Antonija Blaće, zaštitno lice RTL-a, također je u nekoliko navrata rekla da je imala problema s "čudnim izljevima divljenja svog obožavatelja".

"Sve donedavno svakodnevno sam dobivala desetke SMS-ova nepoznatog pošiljatelja. Naravno da ni na jednu nisam odgovarala, ali on je uporno slao. Najprije je bio umiljat, pisao kako sam mu sva divna i prekrasna, onda bi izrevoltiran pisao da će mi polomiti noge, a bi završio bi s: ‘Daj, ajmo barem na kavu‘. Nikada nisam prijavila slučaj policiji jer je jednoj mojoj prijateljici, koja je imala sličan problem, manijak pretukao dečka jer ga je prijavila. Nažalost, zakon nas ne štiti u potpunosti i nekad je dobro prešutjeti", rekla je voditeljica za Jutarnji list.

image
Joško Šupić/Cropix

Jelena Rozga

Našu splitsku pjevačicu neprestano je uhodio poštar. Zvonio joj je na vrata i govorio: "Ja sam", što je u njoj budilo strah, zbog čega je svakodnevno plakala. 

Pjevačica ga je upoznala 2011. godine na nastupu u Dugopolju, a od tada je on nije puštao na miru te joj je dolazio ispred zgrade, šaptao joj na vrata da je njegova i da je voli. Na kraju je opsjednuti poštar Rozgine prijatelje, koji su mu rekli da je ostavi na miru, prijavio policiji.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Ornela Vištica

Glumicu Ornelu Višticu uhodio je, ni više ni manje, nego susjed. Teško joj je bilo govoriti o strašnoj situaciji koju je preživjela.

"Ne govorim o tome ni prijateljima jer mi je to bilo jako stresno, teško i dramatično razdoblje u životu", rekla je glumica koju je zaštitar RTL televizije danonoćno čuvao zbog uhode. 

Muškarac je glumicu slijedio, čekao je ispred stana i bio vulgaran. Na kraj ga je uhitila policija, a s obzirom na to da je muškarac bio psihički bolestan, pustili su ga. Glumica se iselila iz zgrade.

"Već godinama živim sama i nije mi svejedno. Pravo je opterećenje kad netko stalno hoda iza tebe, vi stanete, on stane, idem iznijeti smeće do kontejnera, on dođe kod kontejnera. Nekoliko puta mi se direktno obratio i nije bio nimalo ugodan. Izgledao je zastrašujuće, kao da je izišao iz nekog trilera", rekla je glumica TV serija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:13