StoryEditorOCM
Showbizpotpora

Mate Bulić nahvalio kuma Thompsona: ‘To je najviše njegova zasluga i on je cijeli život mene poticao u tom pravcu‘

Piše SCENA SD
4. srpnja 2023. - 22:12

Kralj dijaspore Mate Bulić iza sebe ima više od deset albuma, više od stotinu koncerata diljem svijeta i podužu listu hitova. Unatoč brojnim zdravstvenim preprekama s kojima se susreo za vrijeme korone, od glazbe ne odustaje.

‘‘Ja sam se Bogu zahvalio nakon ove bolesti što mi je dao snage i volje da radim ono što najviše volim na svijetu, a to je pjevanje. To je jedna energija, jedna emocija koju čovjek ne može opisati dok ne doživi‘‘, priča Mate. 

‘‘Kad radim te klubove, prvih petnaestak redova sve su djeca, nemaju ni petnaest godina, a to me posebno raduje. Od 7 do 77 je nešto najljepše što jedan čovjek može doživjeti u karijeri‘‘, kaže. 

Među najvjernijim obožavateljima je njegova obitelj, koja mu je potpora u svemu što radi. Slobodno vrijeme rado provodi s unucima, a nedavno je ponovno postao djed, što mu je, kaže, najveća sreća u životu.

‘Dida kralj‘

‘‘Moj mlađi unuk kaže Ivanu: Je li ti znaš da je naš dida kralj u Hrvatskoj, kaže Ivan znam, pa što? To je jedno uživanje koje mi nitko ne može platiti‘‘, priča Mate za IN magazin.

Uz obitelj, mnogo mu znači i potpora prijatelja, pogotovo njegova kuma Marka Perkovića Thompsona. On je napisao neke od najpoznatijih Bulićevih pjesama te mu je desna ruka kada je u pitanju glazbeno stvaralaštvo.

‘‘To je najviše njegova zasluga i on je to cijeli život mene poticao u tom pravcu da pjevam onako kako on smatra da je to, a on je to najbolje odabrao‘‘, kaže Mate.

Premda mu je glazba prva ljubav, Mate Bulić je bio strastveni zaljubljenik u nogomet. Taj mu dio života i danas nedostaje, no sreću pronalazi u drugim stvarima.

‘‘Godine su učinile svoje. Završili smo tu epohu, zatvorili tu knjigu, rekli nogometu zbogom i sad imaju neke druge životne čari,  priča Mate. 

Ovaj svestrani glazbenik i zabavljač trenutačno aktivno radi na autobiografiji u koju će pretočiti svoju životnu priču. Knjigu će podijeliti u nekoliko dijelova, u kojima će obuhvatiti sve - od djetinjstva preko rada na gradilištu u Njemačkoj do glazbene karijere.

‘‘Ja želim da to bude dobro, da to bude iskreno i nikako drugačije. Da sve te sekvence u životu koje sam ja poslagao, želim da budu dobre, da budu autentične, da ljudi to prepoznaju jer moraju me prepoznati onakvog kakav ja jesam‘‘, rekao je Mate. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:46