StoryEditorOCM
ShowbizSIGOURNEY WEAVER

Hollywoodska zvijezda promijenila je ime već s 13. godina, ne biste vjerovali koji je bio razlog

Piše SCENA SD
6. veljače 2024. - 17:38

Slavna glumica Sigourney Weaver rođena je kao Susan, ali već kao tinejdžerica promijenila je ime jer nije odgovaralo njenom izgledu.

"Već kao 11-godišnjakinja dosegla sam visinu od 1,80 m, a zvali su me Susie ili Sue. Tako kratko ime nikako nije bilo prikladno za moju visinu i molima sam roditelje da mi promijene ime u neku dužu varijantu. To se i dogodilo kada sam navršila 13 godina i postala Sigourney‘, ispričala je glumica jednom prilikom za britanski The Sun.

image

Sigourney Weaver 

Isabel Infantes/Afp

No njen neobičan izgled nije utjecao samo na promjenu imena, već i na njeno samopouzdanje jer druga djeca su je zbog visine često gledala iznenađena, a bilo je i raznih komentara.

"Bila sam užasno sramežljiva i nisam uopće imala samopouzdanja. Stalno su me zezali zbog visine i mršavosti i osjećala sam se grozno. Čak i sada, usprkos svim pohvalama glumi, osjećam da mi manjka šarma‘, otkrila je tada Sigourney.

Zvijezda filmova "Alien" i "Avatar", Sigourney Weaver, proglašena je danas dobitnicom međunarodne nagrade Goya 2024. godine.  Žiri je rekao da je "njezina impresivna karijera puna nezaboravnih filmova i inspirirala nas je stvaranjem neovisnih, složenih i snažnih ženskih likova".

Nagrada je prvi put dodijeljena 2022. godine Cate Blanchett, a prošle godine francuskoj glumici Juliette Binoche.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:24