StoryEditorOCM
ShowbizA TO NIJE SVE...

Estradni menadžer šokirao otkrićem zašto je Zrinko Tutić odbio doći na Dujmićev sprovod! Otada više ne priča s njim

Piše M. Bu.
10. ožujka 2024. - 16:23
Estrasdni menadžer i novinar Vedran Strukar (lijevo), Zrinko Tutić i Rajko Dujmić (gore), Dujmićeva udovica Snježana i sin Tin na pogrebu (dolje)Cropix

Gostujući u podkastu Josipa Bošnjaka, veliki poznavatelj stanja na hrvatskoj estradi, dugogodišnji showbizz novinar, a sad godinama estradni menadžer, Vedran Strukar, prisjetio se nemilog događaja iz ljeta 2020. Tada je umro njegov veliki prijatelj Rajko Dujmić, naš legendarni skladatelj.

- Hrvatsko društvo skladatelja, kojem je Rajko bio jedan od osnivača, do dana sprovoda nije platilo njegovu sahranu, a to je preuzelo na sebe! Neno Ninčević i ja smo to skrivali od Rajkove udovice, da ne doživi nervni slom. HDS je trebalo i donijeti Knjigu žalosti, a kada to nisu uradili i kada su ih sin i udovica pitali gdje je dobili su odgovor: Ako ti je to toliko važno, što nisi donijela sama! Trebam li ja tome išta više dodati? - kazao je Strukar.

image

Rajko Dujmić je sahranjen na Mirogoju 17. kolovoza 2020.

Marko Todorov/Cropix

Nije tu nevoljama oko organizacije sprovoda, rekao je, bio kraj. Naime Društvo nije smatralo kako je počasna straža uz odar Dujmića bila potrebna, jer je, tako ustvrdiše, bio poročan.

- Fedor Bojić, Neno Ninčević i ja smo se posložili, nazvali smo ljude koje je Rajko volio. I sada dolazimo do dijela gdje je jako bitno da u posebnim situacijama stavimo antagonizme na stranu! Znači, zovem Jacques Houdeka, kojeg je Rajko jako volio kao vokala, a u tom smo trenutku on i ja na sudu.

image

Jacques Houdek je, pak, iz poštovanja prema Rajku, prešao preko činjenice da je u svađi sa Strukarom

Vedran Peteh/Cropix

U situaciji sam gdje čovjeka zovem, a ne želim ga vidjeti, jer nismo u dobro. On odmah odgovara da sudjeluje, dolazi, odradi, normalno komuniciramo, jer nas veže onaj koji je zadužio hrvatsku scenu - veli Strukar.

No, osim ovog pozitivnog iskustva s Houdekom, na istom se događaju toliko opekao, da više ne komunicira s Zrinkom Tutićem.

image

Zrinko Tutić, koji je s Dujmićem napisao ‘Moju domovinu‘, na obavijest o sprovodu uzvratio je: Neću doći! Sahranite ga kad popuste vrućine...

Damir Krajač/Cropix

- Zovem Zrinka Tutića - koji ne želi doći po vrućini na sprovod! Sahranite ga kad popuste vrućine, rekao je.

Rekao sam mu kako je to naš zadnji razgovor u životu! Znam što pričam, dakle suautor "Moje domovine" nije došao svojem kolegi na sprovod, jer je bilo vruće - otkrio je Vedran Strukar u podkastu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 20:38