StoryEditorOCM
Showbizzdrave navike

Divite se vitalnosti Sharon Stone? Donosimo pet zlatnih pravila prehrane kojima duguje svoj nenadmašni izgled

Piše mozaik sd
12. rujna 2023. - 21:32

Životni stil poznate glumice Sharon Stone je u stalnom poboljšavanju zdravlja i blagostanja, a to se vidi u njezinom sjajnom izgledu. Danas je više nego ikada fokusirana na svoje zdravlje i mnogima je postala uzor. Otkrijte pet pravila ishrane koje ova glumica prakticira kako bi ostala puna života i energije.

Sharon dosljedno izbjegava prerađenu hranu za koju se zna da ima mnogo aditiva, šećera, masti i natrija. Iako, kako sama kaže, povremeno voli osjetiti miris pomfrita ili brze hrane, ona dobro zna da ova hrana daje samo prazne kalorije i da njenom tijelu nije dobra, prenosi azra.ba.

Povrće je neophodno za zdravu ishranu, puno je vlakana i važnih hranljivih materija. Sharon Stone voli dinstano povrće, koje često kombinira s bijelim lososom, pilećim prsima na roštilju ili posnim odresc

image
/Photo12 Via Afp

Bilo da povrće jedete sirovo, kuhano, pečeno ili u salatama, obratite pažnju na punjenje. Sharon preferira jednostavne preljeve poput maslinovog ulja u odnosu na one sa dodatkom šećera i kalorija.

Slavna glumica svjesna je i važnosti proteina u ishrani. Redovno uključuje proteinske obroke kao što su piletina, riba i nemasni odresci. Proteini su neophodni za održavanje mišićne mase, stvaranje energije i pružanje osjećaja sitosti, što može pomoći u kontroli težine.

image
/Photo12 Via Afp

Redovno pijenje vode je neophodno za hidriranu i zdravu kožu. Sharon vodi računa da pije dovoljno vode tokom dana, što pomaže njenoj koži da zadrži mladalački sjaj. Preporučuje se da pijete najmanje osam čaša vode dnevno, ali više ako ste tjelesno aktivni ili izloženi visokim temperaturama.

Neuništiva Sharon dobro zna razliku između dobrih i loših masti. Više voli zdrave masti, poput onih koje se nalaze u avokadu, orasima, maslinovom ulju i masnoj ribi. Ove masti su dobre za srce i istovremeno doprinose zdravoj koži...

image
/Photo12 Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:51