StoryEditorOCM
ShowbizTKO JE VLASNIK?

Brad Pitt protiv Angeline Jolie: novi krug u pravnom sporu oko njihove vinarije, sud je donio odluku

Piše SCENA SD
13. ožujka 2024. - 09:57

Nova runda u teškom ratu između bivših supružnika Brada Pitta (60) i Angeline Jolie (48): Zvijezda "Kluba boraca" Pitt uspio je postići djelomičan pravni uspjeh u sporu oko nekadašnje zajedničke francuske vinarije Chateau Miraval. Kako prenosi "DailyMail", pozivajući se na pristup sudskim dokumentima, Jolie je željela poništiti preliminarnu presudu Vrhovnog suda u Los Angelesu i sada nije uspjela.

image

Chateau Miraval

Michel Gangne/Afp

U prethodnoj odluci sudac je prvotno utvrdio da je Jolie prodala svoje dionice ruskom oligarhu Juriju Šefleru 2021. godine bez Pittovog pristanka. Posljedice toga trebalo bi razjasniti u predstojećim pregovorima. Jolie je optužila da je njegova tužba bila "neozbiljna, zlobna i dio problematičnog obrasca”. Sud je sada odbacio Joliene tvrdnje.

To znači da Brad Pitt sada konačno ima zeleno svjetlo za provedbu svoje tužbe zbog kršenja "impliciranog sporazuma" o poštenom ponašanju i dobroj vjeri u pravne transakcije. Usput, bitka za budućnost vinarije ne preispituje se samo sudski u Los Angelesu, već i u Francuskoj i Luksemburgu. Međutim, do sada nije bilo velikog uspjeha za uključene strane.

Prošlog mjeseca mediji su izvijestili da su neke dionice legalno otete tvrtki oligarha, prema kojoj je Brad Pitt sada većinski vlasnik. Drugi članci, međutim, govore o tajanstvenom vasniku s otoka Jerseyja, za koji se sada kaže da drži dionice vinarije. Trenutno čak ni glumac ne zna točno s kim posluje.

image

Brad Pitt 

Champagne Fleur De Miraval/mega/The Mega Agency/Profimedia/Champagne Fleur De Miraval/mega/The Mega Agency/Profimedia

Jedino što je jasno je da je 2021. godine Brad Pitt bio šokiran činjenicom da je Jolie prodala svoje dionice. Od tada, Pitt napada ovaj transfer svim pravnim sredstvima kako bi povratio vlasništvo nad vinarijom. Njegov glavni argument u ovom sporu, koji traje već godinama, bio je da je Angelina iznevjerila dogovor da će se prilikom prodaje konzultirati s onim Bradom.

Podsjetimo: Brad i Angelina su  kupili imanje 2008. godine. Na njemu su se i vjenčali 2014. godine. Pitt je bio šokiran kad je njegova bivša žena prodala pola njihove vinarije bez međusobnog dogovora ruskom tajkunu Juriju Šefleru i njegovoj Stoli grupi.

image

Chateau Miraval

Michel Gangne/Afp
image

Chateau Miraval

Michel Gangne/Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:26