StoryEditorOCM
Showbiztužan kraj

Bila je udana za slavnog pjevača, a umrla je kao beskućnica: Život je nije mazio, glumica umrla u sobi samačkog hotela

Piše SCENA SD
7. prosinca 2023. - 14:02

Bila je velika zvijezda, a posljednjih 13 godina provela je u mračnoj sobi samačkog hotela s bolesnom kćeri i unukom. 

Poznata glumica i bivša supruga pjevača Zvonka Bogdana, Gizela Vuković, ostvarila je zavidnu karijeru i živjela kao zvijezda, a onda se dogodio obrat o kakvom nije ni sanjala. Posljednjih 13 godina provela je u mračnoj sobi samačkog hotela gdje se do posljednjeg daha brinula o svojoj bolesnoj kćeri i autističnom unuku.

Njezina životna priča izmamit će vam suze na oči - postala je beskućnica i preminula 29. ožujka 2015. u 89. godini života u teškoj neimaštini, zaboravljena od svih!

Gizela je bila zvijezda domaće kinematografije, dobitnica "Zlatne arene" u Puli, imala je predispozicije za veliku slavu i luksuzan život, ali sreća joj je okrenula leđa. Zbog financijskih problema, našla se na rubu egzistencije, njezin dom postala je soba u ovom hotelu, koju je mogla plaćati samo prvih nekoliko mjeseci, piše Mondo

“Kada sam iz Subotice otišla u Beograd, otac Toma i majka Viktorija prodali su moj dio zemlje i dali mi da kupim stan u glavnom gradu. I jesam, u Nemanjinoj broj tri. Stanarsko pravo sam prenijela na kćer, a onda su došle nesretne devedesete. Kćerkina agencija je počela gomilati dugove...Neki ljudi, valjda zelenaši su nas izbacili na ulicu. Poslije smo često mijenjali sobe, gomilali dugove. Izgubila sam sve fotografije u tim neprekidnim seljacima.Nemam stare slike djece. Ne znam ni gdje sam ostavila  ‘Arenu‘.Ne znam kome se nisam obratila za pomoć.Međutim svi su me zaboravili", rekla je jednom glumica.

image

Zvonko Bogdan 

Screenshot/youtube/

Zadnjih godina života glumica se teško kretala, ali je do posljednjeg dana brinula o bolesnoj kćerki Milici i autističnom unuku Branku – "Kćerka Milica je danima bolesna, ne ustaje iz kreveta, dok unuk Branko je autističan, pa rijetko izlazi iz sobe. Nisam izašla iz hotelskog hodnika zadnjih 11 godina. Jedva se krećem s ovom stolicom", kroz suze je rekla Gizela.

Gizela se udavala dva puta, s prvim suprugom ima kćer, a on nije bio poznat javnosti, dok je njezin drugi suprug bio Zvonko Bogdan. Nikad nije htjela razgovarati o njemu, piše Mondo

"Ne želim s njim pričati o braku. Raskinuli smo davno i o čemu se drugo ima pričati. Nedostaje mi. Ne želim ga se sjećati. Nisam bila u kontaktu s njega već dugo. Uopće me ne zanima. Nikad mi nije bio namijenjen. On je taj koji se vezao za mene. Bio je ljigavac. Ne trebam ništa od njega. Nažalost, nisam se mogla udati za ljubav mog života, glumac Josip Bajić. Bilo je raznih prepreka. Ali znam da ga jako volim." rekla je tad glumica.

Iako su joj socijalni radnici predlagali da se preseli u starački dom, nije htjela ostaviti bolesnu kćer i unuka - "Kako da se odvojim od njih. Moja mirovina je i njihov prihod. Ne mogu se odvojiti od njih, mogu" t.Oni su sve što imam.Neću se od njih odvojiti,makar zadnjih dana sjedio na ulici.Samo želim vidjeti skromnog,svoj krov nad glavom,i neka sutra umrem, “ rekla je Gizela prije smrti. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 10:16