StoryEditorOCM

Doznali smo tko je ‘kupio‘ web domenu rijekepravde.hr od Frane iz Omiša! Nisu ni Andrej ni Peđa... Fokus je na Gabiju!

Piše Božidar Lončar
14. travnja 2024. - 09:59

Ni Andrej Plenković ni Peđa Grbin nisu na kraju kupili domenu rijekepravde.hr od Jurja iz Zagorja ili Frane iz Omiša, kako se našem novinaru Damiru Tolju predstavio 22. ožujka.

Domena rijekepravde.hr otišla je prijateljima/simpatizerima Gabrijela Deaka, kandidata broj 9 koalicije Fokus-Republika u 6. izbornoj jedinici, koji su mu odlučili napraviti iznenađenje. I to kakvo.

Rijeke pravde SDP-u je oteo Frane iz Omiša! Vodili smo zanimljiv razgovor, otkriva nam je li mu do sprdnje ili novca

Ideju su dobili čim je Zoran Milanović izašao s izjavom, a Gabrijel ih je prepoznao čim su mu stavili fotografije s planinarenja, kazao nam je zamjenik gradonačelnika Svete Nedjelje.

- Živa istina, to su moji "ispaljeni" frendovi s kojima sam odradio nekoliko kampanja. Dobro se za***avaju, ispalo je skroz dobro i simpatično u ovoj dosadnoj kampanji. Troll majstori, njih troje. Kada su skužili slogan, uletili su prije svih u žižu i otkupili sve domene. Druge stranke nudile su ozbiljne cifre, ali su mi rekli da zaslužujem malo medijske pozornosti – kazao je Deak koji se, čim smo ga nazvali, odmah krenuo smijati.

image

Po svojoj fotografiji iz šume Gabrijel je prepoznao rukopis prijatelja

Screenshot

- Dakle, ne smeta Vam koristiti slogan SDP-a?

- Ne smeta mi, to je poznata pjesma, volim Juru Stublića, ozbiljno je odgovorio.

Originalna i jeftina ideja koja odmah privuče pozornost. Osobito za nekog tko vodi bitke s HDZ-om i SDP-om. Čisto i dobro trolanje, rekli bismo.

- Od početka su zakupili domene i išli trolati HDZ i SDP, zato su i pisali "Andrej, kupi me, Peđa, kupi me, Kate (Peović), kupi me". Bio je Juraj iz Zagorja pa Frane iz Omiša. Na ispaljen način su to odlučili napraviti u moju korist.

Mjerenja nismo radili, no prijatelj IT stručnjak je kazao da od kada smo krenuli trolati, domena ima preko milijun klikova. Kada je to krenulo van, bilo je od 50.000 do 60.000 klikova na sat. Pozitivni feedback sigurno, rekao je Gabriel i dodao kako očekuje barem 300 glasova više.

”HDZ-ov ministar vam je pogazio člana familije?”, „Unatoč pojačanju u obliku Alke Vuice, SDP-ovci vam i dalje ne djeluju pretjerano sposobno?”, ”Niste dovoljno šizofrenični za MOST i DP?” ”Spavaš li mirno, Sandra Benčić?”, neke su od poruka koje se mogu naći na stranici rijekepravde.hr.

Ima tu i povremenih psovki:

image

Gabrijel Deak i prijatelji s ‘rijekama pravde‘ dobro se zabavljaju

Screenshot

"Naravno, postoje poslodavci koji su š**ci i izrabljuju svoje radnike, no postoje i zaposlenici koji su š**ci i gledaju kako što manje raditi...

Također, Gabi se slaže s vama da Slavica iz nabave k***a ne radi cijeli dan i ne zaslužuje istu plaću kao i vi".

"Gabija (Gabrijela Deaka, op.a.) smeta ova p*******a Plenkovićeva mjera da uzme lovu od konobarskih manči".

"Gabija ne zanima što radite sa svojim p****m, kao što to zanima Marina Miletića".

"Glas za FOKUS i Gabija je savršen način da pošaljete poruku p******a na vrhu da Hrvatska za koju ste se borili nije njihova privatna prčija, a da usput imate nekoga tko će stisnuti kočnicu idiotskim planovima s ljevice", neke su od poruka koje se mogu naći na domeni.

image

Jedan od kolokvijalnih komentara na domeni

Screenshot

- Poprilično su vam oštri prijatelji i koriste kolokvijalni jezik. Mislite da vam nakon ovog poteza neće zamjeriti drugi političari, osobito SDP-ovci?

- Ovo je bila šala u dosadnoj kampanji. Ni u stranci nisu znali da je tako i kazali su da je top potez, u ovom kraju kao da imamo što reći.

Mi sigurno nećemo ići s HDZ-om ni u kakvu koaliciju, svjesni smo da mora doći do promjena u upravljanju sustavom koji je prekorumpiran. Imat ćemo dogovor s nekim iz centra i eventualno s desnice. Ako će biti strančarenja, nećemo bezuvjetno dizati ruke. Politika treba sastavljati programe, a ne prolazne fotelje.

Imam nekoliko prijatelja iz SDP-a i oni koji nisu pod stranačkom stegom su mi rekli ”svaka ti dala”.

U Svetoj Nedjelji imamo 11 od 15 mjesta, sveli smo SDP i HDZ na jednog vijećnika po stranci. Biračke baze su stvar percepcije, dok narod ne shvati je u bazenu duopola – odgovorio je Deak.

image

Jedna od provokativnih objava na domeni rijekepravde.hr

Screenshot

Na pitanje jesu li ga prijatelji dobro opisali, odgovorio je da jesu jer, kako veli, iza za*****cije ima ozbiljnog posla.

- Čekat ću da prođu izbori i zahvaliti im na kreativnosti i potrošenih 200 eura na mene. To ću napraviti jednim dobrim roštiljem i to će biti moja akcija na njihovu za*****ciju.

Još bih istaknuo dvije programske stvari: povratak ljudi u Hrvatsku i legalizaciju marihuane. Vidimo da se događa renesansa u Češkoj i Njemačkoj, time bismo obogatili poljoprivredu iako nisam konzument. Ali, probao jesam – priznao nam je Gabrijel na kraju.

image

Domena je preuzela SDP-ov slogan ‘Rijeke pravde‘, preuzet od Jure Stublića  

Željko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:55