StoryEditorOCM
ŽivotDEVEDESETE SU GODINE

Sve žene milijardera i medijskog mogula Ruperta Murdocha (93): Ann, Patricia, Wendi, Jerry, Elena...

Piše Marija Čović
10. ožujka 2024. - 22:11

Medijski mogul proslavit će 11. ožujka 93. rođendan, ali to očigledno ne predstavlja nikakvu prepreku da nastavi tražiti ljubavnu sreću.

Rupert Murdoch će se, prema pisanju New York Timesa, a prenose to i brojni drugi mediji, u lipnju vjenčati s najnovijom, šestom zaručnicom, 67-godišnjom Elenom Žukovom, umirovljenom molekularnom biologinjom iz Moskve.

Ako se prezime Žukova nekome čini poznatim, za to postoji dobar razlog, Elena je majka Daše Žukove, bivše supruge ruskog milijardera i bivšeg vlasnika nogometnog kluba Chelsea Romana Abramoviča.

Zanimljivo je da su se Elena i Rupert upoznali zahvaljujući Daši, ali i njegovoj trećoj supruzi Wendi Deng, koja je Dašina dobra prijateljica, a do upoznavanja je došlo na zabavi kojoj je Wendi bila domaćica.

image

Elena Žukova i Rupert Murdoch trebali bi se vjenčati u lipnju na njegovu imanju u Kaliforniji

Instagram Via Bestimage/Profimedia/
image

Buduća peta gospođa Murdoch majka je Daše Žukove, bivše supruge Romana Abramoviča

Monika Graff/Upi/Profimedia

Par je vezu započeo u kolovozu prošle godine, kad su viđeni na krstarenju na Mediteranu, nedugo nakon što je Murdoch samo dva tjedna nakon objave raskinuo zaruke s Ann Lesley Smith, kalifornijskom udovicom i vlasnicom vinograda. Pozivnice za vjenčanje Elene i Ruperta već su poslane, a ceremonija sklapanja braka održat će se na njegovu imanju Moraga u Kaliforniji.

Elena Žukova iza sebe ima dva braka, a u SAD-u živi više od tri desetljeća, nakon što je s kćerkom Dašom napustila Rusiju 1991. godine. Prije umirovljenja je kao molekularna biologinja specijalizirana za dijabetes radila u odjelu za medicinska istraživanja sveučilišta UCLA.

Izvori bliski obitelji kažu da Elena provodi dosta vremena s unucima, djecom svoje kćeri Daše i Romana Abramoviča. Sada 42-godišnja Daša od Romana se razvela 2019. godine, a u brakorazvodnoj parnici je dobila i četverokatnu kuću u New Yorku. Sada je u braku sa Stavrosom Niarchosom, bogatim nasljednikom brodarske dinastije.

image

Rupert Murdoch i Jerry Hall vjenčali su se 2016. u Londonu, brak je potrajao šest godina

Leon Neal/Afp
image

Australsko-američki medijski mogul Rupert Murdoch

Justin Tallis/Afp

Murdochu će brak s Elenom, ako do njega zaista dođe, biti peti, s tri prethodne supruge ima šestero djece. Njegov najstariji sin Lachlan preuzeo je vođenje Foxa i News Corp, kad se Rupert prošle godine povukao s vodećih funkcija svog medijskog carstva.

Prva supruga australsko-američkog tajkuna bila je Patricia Booker, stjuardesa iz Melbournea, s kojom ima kćerku Prudence, a razveli su se 1966. nakon 11 godina braka.

Godinu kasnije oženio je škotsku novinarku Annu Torv, bili su 32 godine u braku i dobili troje djece, Elizabeth, Lachlana i Jamesa. Razveli su se 1999. godine, a ona je otišla bogatija za 1,7 milijardi dolara, što je jedan od najskupljih razvoda u povijesti.

Samo nekoliko tjedana nakon drugog razvoda, Murdoch je oženio 38 godina mlađu Wendi Deng, kinesku poduzetnicu koju je upoznao dok je bila pripravnica na jednoj od televizijskih postaja u njegovu vlasništvu.

image

Rupert Murdoch i treća supruga Wendy Deng, snimljeni 2013. godine

Frederic J. Brown/Afp
image

Rupert Murdoch s kćeri Elizabeth i drugom suprugom Annom 1991. godine

Johnny Eggitt/Afp

Murdoch i Deng, koji imaju kćeri Chloe i Grace, razveli su se 2013. godine, a osim onoga što joj je garantirao predbračni ugovor, dobila je 44 milijuna dolara vrijedan stan u New Yorku i 20 milijuna dolara vrijednu nekretninu u Pekingu.

Četvrta supruga bila mu je, također puno mlađa od njega, poznata manekenka i glumica Jerry Hall, nekadašnja dugogodišnja partnerica rock legende Micka Jaggera, s kojim ima četvero djece. Rupert i Jerry vjenčali su se u 2016. u Londonu, nazivali su ih "ljepoticom i zvijeri", a njihov je brak potrajao šest godina.

Murdochovo bogatstvo se procjenjuje na oko 17 milijardi dolara, a nije poznato što je Jerry dobila razvodom. I Elena Žukova će, sasvim sigurno, morati potpisati predbračni ugovor prije nego što postane peta gospođa Murdoch.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:15