StoryEditorOCM
PanoramaOPET SLAVLJE

Rupert Murdoch se želi uskoro ponovno oženiti, medijski mogul zaručio se po šesti put: vjenčanje će biti u - vinariji!

Piše MOZAIK SD
8. ožujka 2024. - 16:49

Medijski mogul Rupert Murdoch (92) zaručio se šesti put, ovaj put s Elenom Žukovom (67), piše New York Times. Murdochov ured objavio je da će se 92-godišnjak udati za umirovljenu molekularnu biologinju. Prošle godine počele su priče da su Murdoch i Žukova par. Nekoliko mjeseci ranije raskinuo je kratke zaruke s radijskom voditeljicom Ann Lesley Smith (67).

image

Rupert Murdoch, i Elena Žukova 

© Capture Instagram Via Bestimage/Bestimage/Profimedia/© Capture Instagram Via Bestimage/Bestimage/Profimedia

Murdoch je upoznao Žukovu na velikom obiteljskom okupljanju koje je organizirala njegova treća bivša supruga Wendi Deng (55). Murdochova sadašnja zaručnica radila je kao znanstvenica na Kalifornijskom sveučilištu u Los Angelesu. Žukova, koja je porijeklom iz Rusije, prethodno je bila udana za Aleksandra Žukova (69), britanskog poduzetnika rođenog u Rusiji. Žukova 42-godišnja kći Dasha, rusko-američka kolekcionarka umjetnina, bila je udana za ruskog oligarha Romana Abramoviča (57).

Pozivi za Murdochovo ponovno vjenčanje, koje će se održati u njegovoj kalifornijskoj vinariji u Moragi, očito su već poslani, javlja Times pozivajući se na predstavnika Murdocha. "The Hollywood Reporter" izvještava da se par želi tamo vjenčati 1. lipnja.

image

Rupert Murdoch, kći Elisabeth i žena Anna 1991. godine 

Johnny Eggitt/Afp

Rupert Murdoch se već četiri puta ženio. Prvi put je otišao do oltara s Patricijom Booker 1956., a njih dvoje razveli su se jedanaest godina kasnije, 1967. godine. Imaju dijete zajedno. Murdoch se oženio svojom drugom suprugom Annom Marijom Torv 1967. godine, s kojom ima troje djece. Par se razveo 1999. godine nakon 32 godine braka. Murdoch i Deng, njegova treća supruga, vjenčali su se 1999., a razveli 2013. godine. Par je imao dvoje djece. Murdoch je bio u braku s manekenkom Jerry Hall od 2016. do 2022. godine.

U rujnu 2023. objavljeno je da Murdoch podnosi ostavku na mjesto šefa Fox Grupe, kao i izdavačke kuće News Corp. Zamijenio ga je sin Lachlan (52).

image

Rupert Murdoch i Wendy Deng 2013.

Frederic J. Brown/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:20