StoryEditorOCM
ŽivotNEMA NATRAG

Što biste vi učinili da ste na mjestu ove prevarene žene? Muž na sve kaže da ne zna što mu je bilo i moli za oprost.... kako prijeći preko učinjenog, može li se uopće to nazvati aferom?

Piše MOZAIK SD
13. travnja 2022. - 17:53

Veze nažalost često idu 'pod ruku' s prevarom zbog čega uvijek jedna, a nekad i više strana, budu povrijeđene. Posebice ako su i djeca u priči koja trpe posljedice.

Što biste učinili da ste na mjestu ove gospođe koja se požalila na nevjernog supruga u jednu Facebook grupu. ispričala je situaciju u kojoj se našla nedavno kada joj je suprug priznao da ju je prevario.. više puta.

-Nedugo sam saznala da mi je muž imao vezu koja je trajala 7 godina,jednom tjedno seks u stanu kod dotične osobe.I još jednu aferu koja je bila samo seks.

Mi smo uvijek imali skladan brak,redovne odnose i u svim bitnim stvarima smo se uvijek slagali.Slomio se i priznao mi sve,poput malenog dječarca jer više to ne može nositi u sebi.

Ja sam trenutno u takvom psihičkom stanju da mislim da ću morati porazgovarati s nekom stručnom osobom,nikada nisam imala ni najmanju sumnju.

Pitala sam ga što su to one imale a ja ne,on na sve odgovara da ne zna što mu je bilo. Plakao je i molio me za oproštaj,dugi niz godina smo u braku i imamo jedno dijete..molim slična iskustva i kako ste se nosile sa svime?, iskreno je napisala prevarena žena koja se očigledno ne može obratiti bliskim osobama, pa se za savjet obratila nepoznatim ljudima putem društvenih mrežama.

Komentari su bili i više nego zanimljivi, mnogi su joj savjetovali da ostavi supruga za kojeg su joj savjetovali da ne traži opravdanja, izravno su joj poručili da mu nije žao ni nje ni djeteta nego sebe, a neke su joj iz iskustva rekle da nema sreće u takvim odnosima nakon što se pokuša oprostiti. Jer jednom kad se povjerenje izgubi onda kreću provjere i 'puše se i na hladno'.

Realno,nije mu nimalo žao. Nešto se dogodilo u tim njegovim vezama pa se napokon slomio. Ja bi mu zagorčala život jer ništa lijepo nije zaslužio. Realno., napisala je jedna ženska osoba u komentare. Bilo je onih i koji su napala autoricu posta kako nije ništa primijetila u sedam godina.

-J**ote 7 godina.. kako niste ništa primjetiliii to mi je nepojmljivo ... al Bože moj..., komentirala je druga članica ove Facebook grupe.

Naišli smo i na komentar iz iskustva. Gospođa je detaljno opisala kako izgleda veza i brak nakon oprosta.

-Koliko god ga voliš i želiš oprostiti moraš biti svjesna da ako pređeš preko toga sumnjati češ u sve ali baš bas sve , svaku poruku, poziv, odlazak na posao i gledati u minutu kad se vraća, i to postaje naporno jako.. sama sa sobom se onda boriš i to su najgore borbe... kažem iz iskustva.., savjetovala ju je.

Ovaj komentar je bio jedan od najzanimljivijih.

-Meni da to napravi,ne bih ga odmah ostavila. Poseksala bi se, snimila video i natjerala ga da gleda kako uživam. Ali oke,to sam ja. Najbolje moguće rješenje za takve je što se potajice nada slobodi tako da može radit kaj hoće, objavila je članica grupe.

-Glupi ste oboje on je glup što vam je rekao, a vi ste glupi jer se pitate što su to one imale a vi ne , a ja sam glupa jer se uključujem u raspravu na Mamine tajne anonimne i javne, dobacila je ko od šale.

Bilo je i onih koji se nisu narugali sa situacijom u kojoj se prevarena žena našla. Dapače, savjetovana joj  je duhovnu obnovu za spas braka.

-Takve stvari treba gledati s duhovne strane, on je počinio preljub i grijeh ali u nikoga nisu čiste ruke. Bog nas poziva na ljubav i oproštaj. Oboma da bi razumjeli što se dogodilo preporučujem duhovnu obnovu kod Zlatka Sudca, komentirala je.

Javila se i žena koju je isto toliko dugo varao suprug. Kaže da je sve bilo ok i da nije ništa ni naslutila. Čim je saznala zatražila je razvod iako su zajedno imali dvije, i to tada male, kćeri.

-Ja jednostavno nisam mogla prijeći preko toga,ponižavajuće fujjjj...da je ijedan volio svoju ženu ne bi varali....sada ti dobro razmisli koliko se cijeniš i voliš... poručila joj je.

Što biste vi učinili? Biste li ikada mogli oprostiti sedam godina dugu aferu, koja bi se slobodno mogla nazvati i dvostruki život ili bi se odmah rastavili ili čak osvećivali...?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 17:40