StoryEditorOCM
ŽivotPOSLUŠAJTE

Planirate za blagdane odletjeti? Iskusna stjuardesa savjetuje putnicima: ‘Ova područja ne dirajte tijekom leta‘

Piše MOZAIK SD
17. ožujka 2024. - 19:39

Iskusna stjuardesa koja je provela stotine sati leteći upozorava putnike na tri glavna područja u zrakoplovima koja bi se trebalo izbjegavati dodirivati jer su, kako tvrdi, najviše zaražena bacilima, piše The Sun.

Prvo je obratila pozornost na stolove s poslužavnicima - nešto o čemu obično putnici razmišljaju previše, prenosi Dom i Dizajn.

"Ove površine imaju različite namjene tijekom letova, od konzumacije hrane do držanja osobnih stvari i elektroničkih uređaja. S obzirom na njihovu višenamjensku upotrebu i činjenicu da ekipe za čišćenje često imaju ograničeno vrijeme između letova, stolovi s pladnjevima možda neće biti temeljito očišćeni, što dovodi do značajnog nakupljanja bakterija i virusa. To ih čini glavnim mjestom za prijenos bolesti", rekla je.

image
Shutterstock

Džepovi na naslonu sjedala, koji su namijenjeni za pohranjivanje predmeta kao što su knjige, elektronika i potrepštine za putovanja, često na kraju sadrže smeće, iskorištene maramice i omote hrane, a budući da njihovo čišćenje također nije temeljito, oni isto mogu pridonijeti rastu bakterija.

"Ako morate koristiti džep na naslonu sjedala, razmislite o postavljanju vrećice za jednokratnu upotrebu za svoje stvari. To će održati vaše stvari čistima, ali i smanjiti kontakt s potencijalnim zagađivačima", savjetuje se.

Treću značajnu zaraznu zonu, pak, predstavljaju nasloni za glavu, na kojima se nakupljaju ulja, znoj i potencijalno zarazne čestice. Bez redovitog i temeljitog čišćenja, i oni mogu pridonijeti širenju bakterija.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:34