StoryEditor
ŽivotPRIOPĆENJE IZ PALAČE

Nakon što je hospitaliziran prošli tjedan, princu Filipu je sad ‘puno bolje‘, ali ostaje u bolnici zbog liječenja infekcije i ne - nije riječ o covidu

Piše HINA
23. veljače 2021. - 22:01
Ben Stansall/AFP

Britanski princ Filip ima infekciju i ostat će u bolnici još nekoliko dana, priopćeno je u utorak iz Buckinghamske palače.

Britanski princ, suprug kraljice Elizabete II., hospitaliziran je prošli tjedan, a iz palače su nakon toga potvrdili da nije riječ o covidu-19.

Njegov boravak u bolnici je produljen pa je kraljevska obitelj, u neobičnom potezu, odlučila objaviti njegovo zdravstveno stanje, iako nisu precizirali o kakvoj se infekciji radi. 

"Koliko znam, puno mu je bolje... raduje se izlasku što je najpozitivnije", rekao je sin Edward, najmlađi od četvero djece, za Sky News. 

Edward je kroz smijeh rekao da mu je otac "pomalo" frustriran zbog boravka u bolnici. 

"Vojvoda od Edinburgha ostaje u bolnici Kralja Edwarda VII. gdje mu je pružena liječnička pomoć zbog infekcije", kratko je Buckinghamska palača navela za dpa u utorak. 

"Nema bolove i reagira na terapiju, ali se njegov izlazak iz bolnice ne očekuje još nekoliko dana", dodaje se. 

Najstariji sin Elizabete II. i Filipa i prvi u redu za prijestolje, princ Charles, posjetio je za vikend oca u bolnici pa se vratio u svoj ladanjski dom u Gloucestershireu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2021 04:38