StoryEditorOCM
ŽivotU ZADNJI TREN

Čak 1350 učenika elitnog koledža, kojega plaćaju 53.000 eura godišnje, morali ostati kod kuće zbog - zahoda!

Piše MOZAIK SD
11. siječnja 2024. - 18:12

Elitni britanski koledž Eton, srednja škola za britansku elitu koju su pohađali i sinovi kralja Charlesa, objavio je da je morao odgoditi početak semestra zbog poplavljene kanalizacije i problemima u zahodima. 

Oko 1350 učenika najekskluzivnijeg internata u zemlji, koji se nalazi uz rijeku Temzu u blizini Charlesovog dvorca Windsor, trebalo se vratiti u utorak, ali nedavne obilne kiše nisu uspjele proći kanalizacijom.

"Nakon velikih poplava u regiji, kanalizacija Thames Water koja služi gradu Etonu poplavljena je", navodi se u priopćenju škole, čiji su bivši studenti i dva nedavna bivša premijera - Boris Johnson i David Cameron.

"U redovitom smo kontaktu s Thames Waterom dok nastoje riješiti situaciju i radujemo se što skorijem povratku dječaka."

Diljem Britanije došlo je do rasprostranjenih poplava uzrokovanih nedavnim olujama, a Thames Water je rekao da je njezin lokalni kanalizacijski sustav preopterećen.

image

Koledž Eton

Shutterstock

"Žao nam je osoblja i studenata koji su pogođeni", rekao je glasnogovornik Thames Watera. "Naši timovi će provesti čišćenje u narednim danima kada se vodostaji rijeka povuku."

Škola, osnovana 1440. godine i u kojoj naknade iznose oko 46.000 funti godišnje (53.000 eura), rekla je da je u međuvremenu prešla na učenje na daljinu za učenike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:36