StoryEditorOCM
ZdravljeOSJETLJIVA TEMA

Prošlotjedna šokantna objava Kate Middleton mogla bi spasiti živote mnogobrojnim Britancima

Piše MOZAIK SD
26. ožujka 2024. - 11:47

U videu objavljenom prošloga petka, Kate Middleton objavila je da ima rak i da je započela kemoterapiju. Izjava koja bi, kako prenosi The Sun, mogla spasiti živote stotina, ako ne i tisuća Britanaca.

U petak, 22. ožujka, Kate Middleton objavila je potresan video u kojem je objavila da ima rak. "Smatralo se da moje stanje nije kancerogeno. Međutim, testovi provedeni nakon operacije otkrili su prisutnost raka. Stoga mi je liječnički tim savjetovao da idem na preventivnu kemoterapiju i sada sam u ranoj fazi ovog liječenja", rekla je majka Georgea, Charlotte i Louisa u videu. Govoreći o tako osjetljivoj temi, supruga princa Williama mogla bi spasiti živote mnogih Britanaca.

image
Sandrine Laure Dippa/Hans Lucas Via Afp

Kako je izvijestio The Sun u ponedjeljak, 25. ožujka, dobrotvorne organizacije za rak i Nacionalna zdravstvena služba (NHS) zabilježile su značajan porast broja posjetitelja na mreži nakon izjava Kate Middleton.

Gotovo 4200 pretraživanja simptoma raka provedeno je između 18 i 21 sat, što je više nego dvostruko više od uobičajenih brojki. Ali to nije sve! Broj posjeta početnoj stranici NHS raka povećao se pet puta u samo dvadeset i četiri sata!

 "Princeza od Walesa hrabro je progovorila o svojoj dijagnozi, što će pomoći drugima da učine isto. Kao rezultat toga, vidjeli smo povećanje broja ljudi koji gledaju vitalne informacije o znakovima i simptomima na našoj web stranici", rekao je Peter Johnson, voditelj raka u NHS-u, za The Sun. "Nema sumnje da razgovor o raku spašava živote potičući ljude da se jave ranije ako imaju simptome."

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:03