StoryEditor
Zdravlje‘Race for the cure‘

Možete trčati ili šetati s prijama, gdje god želite: Splićani, pridružite se događaju u kojemu pomažemo oboljele od karcinoma, lani smo briljirali!

Piše PSD
9. rujna 2020. - 10:36
S prošlogodišnje utrke u SplituNikola Vilić/Cropix

Humanitarna utrka "Race for the cure THINK PINK", koju su Splićani i Dalmatinci odavno prigrlili, ne posustaje ni ove godine, održat će se 25., 26. i 27. rujna na poseban način, virtualno, kako i priliči "covid-vremenu".

"Baš zato, tomu usprkos, osnažit ćemo svoje misli i volju da nas bude još više i u Splitu i u Hrvatskoj i u cijelom svijetu. Za život, za zdravlje, za sutra..." - poručuju iz splitske organizacije događaja.

Ovogodišnji projekt "Race for the cure" vrlo kreativno je osmislila krovna organizacija Think Pink EUROPE.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na platformi www.raceforthecure.eu, uplatom od 50 kn, što je iznos koji ide Županijskoj ligi za borbu protiv raka iz Splita

Može se trčati ili šetati, individualno ili u ekipi, gdje god kome odgovara, u prirodi, u gradu, na ulici, u uredu, teretani, stepenicama, s prijateljima, susjedima, kolegama, mamom, tatom, partnerom.

"Sve ovisi o kreativnim idejama. Moguće se prijaviti kao pojedinac. Moguće je formirati tim, moguće se priključiti nekom timu" - poručuju organizatori.

Trka/šetnja se može posvetiti nekoj osobi koja se bori s rakom ili nekoj organizaciji, a virtualno im se dodjeljuje zlatna medalja pobjednika. 

Svaki šetač/ trkač može poslati i motivacijsku poruku na zajedničkoj platformi europskih zemalja koje sudjeluju u ovom projektu.

image
Nikola Vilić/Cropix


Procedura prijave je tako napravljena da je sve transparentno, kao i pojedinačna sredstva za registraciju koja se doniraju nositelju akcije u pojedinoj zemlji, u našem slučaju Županijskoj ligi iz Splita.

"U Fotoklubu Split ćemo otvoriti izložbu fotografija, kako bi se prisjetili prošlogodišnjeg događaja u kojem je sudjelovalo 5 tisuća ljudi. Bit će izloženo 60 -tak fotografija, koje će oni koji se na njima prepoznaju uzeti.

Vizure Splita u ljubičastom bile su dojmljive prošle godine i vidljivo istaknute na europskoj platformi Think Pink. Ove godine projekt ćemo najaviti pinki Peristilom i sv.Dujom" - najavljuju organizatori, te pozivaju:

"U vrijeme kada se sva sportska događanja i sve aktivnosti odgađaju, pokažimo da smo online ujedinjeni i da ćemo napraviti najveću trku u Europi i biti podrška oboljelima od karcinoma."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. siječanj 2021 09:55