StoryEditorOCM
ProstorijaTU ŽIVE I DJECA

Ovako nešto se rijetko viđa kod nas! Ovakav izgled stana za peteročlanu obitelj nikada ne biste očekivali, pogledajte

Piše Anita Budimir/D&D
29. travnja 2024. - 08:30

Svijet oko nas, uglavnom oni njegovi najbolji dijelovi, nastali su zahvaljujući dobroj suradnji i međusobnom razumijevanju stručnjaka iz različitih područja. To je osobito istinito kada je u pitanju projektiranje i izgradnja građevina.

Izvrstan primjer onoga što dobra suradnja između arhitekata, produkt dizajnera, izvođača i investitora može donijeti ekipa Doma&Dizajna pronašla je u u Osijeku.

image
Marko Mihaljević

Projekt dvoetažnog stana od stotinjak metara četvornih u prizemlju manje stambene zgrade, koji je namijenjen za peteročlanu obitelj, vođen znatiželjom i prirodnom kreativnošću arhitekta, dizajnera i investitora koji se inače bave srodnom strukom, doveo je do konačne realizacije koja na jedna način briše granice između prostora za život i mjesta za eksperimentiranje i inovacije.

- Vlasnik je poznavao naš prijašnji rad i želio je da se taj “stil” odrazi i u njegovom domu te nam je dao slobodne ruke da stvaramo po svome, te je imao izrazito otvoren pristup za sve pa čak i one eksperimentalne prijedloge – objašnjava arhitektica Iva Pauzar iz Studija Pi.

image
Marko Mihaljević
image
Marko Mihaljević

Kuhinja u kuhinji spaja dva svijeta, kuhinjski otok i radnu dio izrađeni od lima ostavljaju dojam laboratorijske kvalitete integrirani su s toplim drvom u pozadini koje skriva još jednu kuhinju, onu koju je ponekad potrebno skriti kada u domu živi pet članova.

Ovaj prostor na jedna način koegzistira s blagovaonicom koja se svojim tankim linijama i prozračnosti čini suptilan prijelaz u dnevni boravak. Taj susjedni prostor namijenjen za okupljanje i dječju igru, jednako je kao i drugi dijelovi stana bio priliku za izlaganje neuobičajenih formi i materijala.

image
Marko Mihaljević

Čelična klizna vrata u tamnoj sivoj boji, u ovom dijelu stana kao i u kuhinji čuvaju skrovište iza sebe, odnosno tribinu za dječju igru, televizor i niz drugi sadržaja koji mogu poslužiti za odmaranje ili zabavu.

- Iako je ovo stan namijenjen za obitelj s djecom, na prvi pogled se možda ne bi došlo do takvog zaključka! Investitor se inače bavi metalnim konstrukcijama, pa je taj materijal bio jako poželjan u kreiranju projekta, a kako ga i sami volimo, rado smo prihvatili izazov - objašnjava arhitektica.

image
Marko Mihaljević
image
Marko Mihaljević
image
Marko Mihaljević
image
Marko Mihaljević
image
Marko Mihaljević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 08:49