StoryEditorOCM
PanoramaJESENSKE ČARI

Ukoliko ne znate kako provesti kišni vikend, evo sedam super ideja kako da loše vrijeme pretvorite u nezaboravno

Piše MOZAIK SD
21. listopada 2023. - 08:30

Prva kišna poslijepodneva možda nećete provesti uzbudljivo i energično kao što provedete prve ljetne dane, no jesensko sivilo ima svoj šarm, neku notu intime i komfora. 

Postoji li netko tko nakon napornog radnog tjedna, ne voli da ga, ušuškanog u tople prekrivače, umjesto uzastopnih alarma probudi žuborenje kiše, posebice ako je tu i osoba koju volimo?

Ukoliko nemate ideje kako provesti jesenski kišni vikend, mi ćemo rado s vama podijeliti neke.

image
/Shutterstock

1. Organizirajte karaoke večer

Ako ste dovoljno hrabri i imate nešto opreme na raspolaganju, ili ste se "slučajno" našli u karaoke baru, zabavan način da provedete kišni dan, sami ili zajedno s prijateljima je da pjevate svoje omiljene pjesme, na radost ili žalost drugih. Odaberite svoje omiljene pjesme i pjevajte kao da znate, nije važno imate li sjajan glas ili ne, sve dok se zabavljate!

2. Nadoknadite propušteno

Možda niste stigli odgledati nekoliko epizoda omiljene serije, a sad kad nemate obaveza, kokice i daljinski upravljač vaši su saveznici. Završite seriju u čiji ste se glavni lik zaljubili, ili pronađite nov predmet opsesije - seriju koju ćete zasigurno voljeti, samo se pobrinite da ostavite dovoljno epizoda i za drugi vikend.

image
/Shutterstock

3. Očistite kuću

Čišćenje preko tjedna uistinu može biti stresno, posebice kad žurite s mjesta na mjesto. No detaljno čišćenje kuće pametnije je ostaviti za kišni vikend, kad ste se dobro naspavali i odmori, a čišćenje, uz kavu i dobru glazbu, može biti i zabavno, koliko god vam se činilo obrnuto.

4. Čitajte!

Zaista je nepotrebno nabrajati brojne studije koje pokazuju kako danas premalo čitamo, stoga je vikend, posebice onaj kišni, prava prilika da krenete čitati knjigu - ljubići, krimići, autobiografije, što god vas intrigira. Čitanje je duhovna nadgradnja, a osim što je korisno, kad se uživite u knjigu, nećete moći vjerovati kako se sati tope.

5. Spa dan

Svaka osoba bi barem jednom mjesečno trebala sebi osigurati spa dan - bila to masaža, sauna ili nešto treće. Uvriježeno je mišljenje da je dan proveden u spa centrima luksuz koji si ne može svatko priuštiti, no to je samo mit. Raspitajte se o spa centrima i hotelima koji imaju wellness dio, jer cijena spa dana u nekim hotelima je gotovo 20-30 eura.

image
/Shutterstock

6. Napravite kućni trening

Meditirajte, naučite osnove joge, ili pak nađite jedan od pregršt postavljenih video treninga na YouTubeu, vaše će vam tijelo biti zahvalno. Nakon treninga, možete pronaći neki zdrav recept na internetu, i skuhati nešto fino.

7. Pozovite prijatelje na večeru

Uz dobro vino i dobro društvo, i loše vrijeme pretvara se u dobro. Razveselite prijatelje pozivom na večeru i skuhajte jelo ili napravite kolač za kojeg vas uvijek mole, a ukoliko niste "kulinarski genije", ovo je odlična prilika da se okušate u kuhanju, prijatelji će vaš poziv cijeniti još više.

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:13