StoryEditorOCM
Panoramaa bio je lijep...

Uklonio je uši, nos, od jednog jezika napravio dva; Evo kako danas nakon svih zahvata izgleda čovjek vanzemaljac

Piše MOZAIK SD
4. siječnja 2024. - 19:09

Anthony Loffredo, "Crni vanzemaljac" (35) iz Francuske objavio je prošli tjedan da je odlučio da neće nastaviti sa svojim planom da transformira svoje tijelo kako bi izgledalo kao vanzemaljac.

"Ovaj projekt je izgubio svaki smisao. Ne želim više dirati svoje tijelo, niti išta skidati, niti stavljati na sebe", poručio je u objavi na Instagramu. Svoju metamorfozu planira zaključiti nanošenjem crne tinte na svaki inč kože.

Preinake tijela koje je do sada napravio uključuju amputaciju prstiju, uklanjanje ušiju i dijelova nosa i usana, implantate u lubanju, uklanjanje segmenata dermisa, uklanjanje dlaka i injekcije tinte u vanjsku membranu očne jabučice. Unatoč tome, Loffredo je smatrao da je njegova transformacija na 65%.

S 1,4 milijuna pratitelja Loffredo se etablirao kao jedna od najprepoznatljivijih ikona u svijetu ekstremnih modifikacija tijela. Sebe smatra umjetnikom i svojim medijem kroz koji izražava svoju umjetnost. Svoj projekt transformacije tijela opisao je kao "neograničenu umjetničku evoluciju", u kojoj je on sam i kreator i djelo, prenosi Srbija Danas

Priča o "Crnom vanzemaljcu" izazvala je zamjetnu društvenu buru kako zbog njegovog transformiranog izgleda, tako i zbog odluke da se proces zaustavi prije nego što je završen, odnosno prije nego što je dosegao 100% svoje metamorfoze. Brojni komentari na društvenim mrežama, često bezosjećajni, odražavaju ovu ocjenu, zanemarujući da je sljedeća operacija koju je Loffredo planirao bila amputacija noge kako bi se zamijenila biomehaničkom protezom.

Prije nego što je započeo svoj projekt, Loffredo je bio mladić konvencionalnog izgleda koji je radio kao zaštitar u noćnom klubu. Svoju transformaciju započeo je s 26 godina. U svojim intervjuima nikada nije spominjao konkretan događaj koji ga je potaknuo na taj put, a koji bi imao tako duboke posljedice na njegov život.

Prva intervencija koju je Loffredo izveo na svom tijelu bila je stvaranje rašljastog jezika, sličnog onom kod nekih gmazova poput zmija. Ova je modifikacija jedna od najdublje ukorijenjenih u području ekstremnih modifikacija. Za Loffreda ovaj čin, popraćen drastičnijim zahvatima poput amputacije nosa, ušiju i prstiju, ne predstavlja "sakaćenje" već "osobnu evoluciju i estetski napredak". U intervjuu za El Periodico 2021., objasnio je da su se te transformacije osjećale "bolje u vezi sa sobom i svojim tijelom", prenosi Srbija Danas

Prije nego što je najavio kraj svog projekta, objavio je post u kojem traži novog stručnjaka, budući da je prekinuo s Gatom Morenom, meksičkim modifikatorom s kojim je do tada surađivao.

Dokumentarac I Transformed Myself Into An Alien (2023.) ispituje svakodnevnu diskriminaciju koju Loffredo trpi zbog svog jedinstvenog izgleda. Mladi Francuz ispričao je s kakvim se poteškoćama susreće u svakodnevnim aktivnostima, poput sjedenja i pića na terasi ili traženja posla. "Želim naručiti Uber, a Uber ne staje, odlazi." "Ne mogu ući u restoran", rekao je. Također je imao problema s potvrđivanjem svog identiteta na računu za odrasle koji je nedavno napravio jer aplikacija nije mogla prepoznati njegovo lice.

"To je svakodnevna borba jer svaki dan nađeš nove ljude koji ne razumiju, koji žele osuđivati. Takav je život, ne razumiju svi sve. Kao što ni ja ne razumijem mnoge stvari o mnogim ljudima", rekao je u Klubu 113 podcast prošle godine..

Crni izvanzemaljac je u nekoliko navrata spominjao kako zarađuje radeći kao fotomodel, snimajući spotove i surađujući s različitim brendovima.

Zadnja tri dana Instagram račun Black Aliena nije bio u funkciji. Ova iznenadna odsutnost, zajedno s njegovom nedavnom objavom da napušta svoj projekt transformacije, izazvala je zabrinutost među njegovim pratiteljima koji su strahovali da Loffredo prolazi kroz težak psihički trenutak.

Međutim, pojavile su se glasine koje sugeriraju pozitivnu promjenu u njegovom životu: mogućnost da Loffredo napusti svoj identitet Crnog vanzemaljca kako bi započeo romantičnu vezu. Ove glasine potvrdio je u utorak, kada je na svom YouTube kanalu podijelio video uz kratak opis: "Želim vas upoznati sa svojom djevojkom, s kojom sam započeo novu fazu svog života."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:49