StoryEditorOCM
PanoramaŠAPUTALI I PJEVALI

Trener Hajdukovih juniora nije siguran u ostanak, ali je u ljubav svoje Vesne! Snimili smo ih baš u nježnim momentima

Piše Mozaik SD
5. lipnja 2023. - 20:57
Zaljubljeni golupčići Marijan i Vesna Budimir na splitskoj promociji knjige Ante Jeličića BeleceDuje Klarić/Cropix

Dok mediji proteklih dana navode kako nije siguran ostanak Marijana Budimira na mjestu trenera U19 momčadi splitskog Hajduka, s kojim je donio silnu sreću navijačima, izborio ulazak u finale juniorske Lige prvaka, što se neće nikad zaboraviti i zauvijek će ostati upisano zlatnim slovima na njegovom trenerskom putu.

"Ušli smo u finale juniorske Lige prvaka, to je ogroman uspjeh. Dolaze nam predstavnici Arsenala, Dortmunda, Bešiktaša gledati naše treninge, kako tako jedan mali Hajduk, s jednim pomoćnim terenom, je uspio napraviti tako nešto. Kapa do poda igračima i stožeru, nitko nam ne može odnijeti taj uspjeh u Europi. Ugovor mi istječe 30. lipnja, imao sam neke inicijalne razgovore, ali ništa konkretno..." - ispričao je ovih dana splitskim novinarima Budimir.

No ono na što ne treba čekati i što je za njega sigurno jest nježna ljubav sa suprugom Vesnom, koja je i danas bila vidljiva na promociji romana "Ljubavna pjesma", autora Ante Jeličića Belece, koja se održala popodne u splitskoj knjižnici Marka Marulića, a na kojoj je poznati splitski par šaputao, a i zapjevao Oliverove stihove koje je izveo Dino Petrić.

image
Duje Klarić/Cropix

Vesna  Budimir je i sama u nogometu, poznata je splitska nogometna sutkinja.

Uvijek vesela i nasmijana, izgleda upravo suprotno uvriježenom mišljenju o ženama u sportu, a u sudačkom dresu i kopačkama je srušila i predrasude o ženama u nogometu.

Vesna Budimir, djevojački Mladin, 2004. godine okitila se lentama Miss Universe Dalmacije i druge pratilje Miss Universe Hrvatske, a bila je i finalistica izbora za Miss sporta Hrvatske.

O njoj je Slobodna pisala više puta.

Nogomet, kazala je tada, nije jedina njezina sportska ljubav – višestruka je prvakinja Hrvatske u kick boxingu s čak 11 naslova državnih prvakinja u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u full contactu i low kicku.

image

Vesna i Marijan Budimir su se i upoznali na utakmici: Ona je sudila i poništila mi gol! To je bio okidač za sastanak, kavu i tako je krenulo...

Duje Klarić/Cropix

Gostujući na Radio Dalmaciji ispričala je:

"Ja sam uvijek voljela ‘muške‘ sportove. Kao curica, trenirala sam kickboxing, igrala nogomet, a onda je stigao poziv da traže cure koje bi sudile. Kako ja volim sve što ne vole drugi, prva sam se prijavila" - otkrila je Vesna, pa ispričala anegdotu s prve utakmice koju je sudila.

"To je bilo u Omišu, uzrast mlađi pioniri. Izašla sam na teren da se zagrijem, kad odjednom, sva djeca bježe u svlačionice. Ja gledam što se događa, a oni trče do trenera i viču: "Treneru, treneru, ženska nam sudi, nećemo mi igrat!" -  ispričala je kroz smijeh uvijek susretljiva Vesna, kojoj nije smetalo ni snimanje našeg fotoreportera. Dapače.

Vesna je na terenu upoznala i supruga, trenera Marijana Budimira.

"Upoznali smo se na utakmici. Ona je sudila i poništila mi gol! To je bio okidač za sastanak, kavu i tako je krenulo" - otkrio je trener Hajdukovih juniora.

image
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 01:28