StoryEditorOCM
Hajduk‘imam neku želju...‘

‘Bili tići‘ u povijesnoj sezoni ostali bez naslova i Lige prvaka, a upitan je ostanak Budimira: ‘Istječe mi ugovor‘

Piše Sport SD
3. lipnja 2023. - 14:31

Hajduk nije uspio i treću sezonu u nizu osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Splitska momčad je tijekom tjedna u zaostaloj utakmici izgubila od Osijeka i tako propustila priliku da uoči zadnjeg kola ne ovise o nikome. Iako su Bijeli slavili kod Inkera u Zaprešiću, bila je to "Pirova pobjeda". Naime, trebala im je pomoć Osijeka koji je gostovao u Maksimiru, ali momčad iz Gradskog vrta bila je bespomoćna, pa su tako "modri" slavili 4:1 i uzeli naslov prvaka.

Bili tići nisu uspjeli u odličnom raspoloženju završiti povijesnu sezonu u kojoj su igrali finale juniorske Lige prvaka. Ispisali su povijest hrvatskog nogometa, a pitanje je kad će se ponovno ponoviti takav uspjeh. Pobjeda u Zaprešiću je bila i oproštajna za neke igrače od juniorskog uzrasta, a Hajduk sljedeće sezone neće nastupati u Ligi prvaka jer nije uspio osvojiti naslov. 

- Teško je bilo ekipu vratiti nakon poraza u srijedu, uspjeli smo, kontrolirali smo događanja u prvom dijelu. Malo je pao intenzitet nakon što smo čuli rezultat u Maksimiru. Odradili smo profesionalno utakmicu, dali smo nagradu ovima koji izlaze iz juniora. Izašli su iz igre i dobili su pljesak, rekao je trener juniora Hajduka Marijan Budimir za MAXSport.

Sezona je bila luda i turbulentna, kako biste vi to opisali?

- Danas smo odigrali 43. službenu utakmicu, što je jako puno. Sezonu smo počeli stvarajući novu momčad, imali smo nekoliko poraza dok se nismo uigrali. Prvenstvo smo odradili maksimalno koliko smo mogli, ove godine je igralo 11 kadeta, što je ogromno. Prošle dvije sezone bilo ih je dva do tri. Nismo uspjeli osvojiti ove godine jer je Dinamo skupio više bodova nego prethodnih sezona. Čestitam na naslovu, bili su jako dobri cijelu sezonu. Mi s ovoliko bodova bismo osvojili da je Dinamo bio kao prošlih sezona. Ta dva boda više manje i taj gol izjednačujući gol Osijeka protiv nas u 86. minuti neće ništa promijeniti u mome mišljenju o ovoj sezoni. 

Podsjetimo, Budimir je na Poljud stigao prije četiri godine i od tada je napravio nevjerojatne stvari. Hajdukove juniore lansirao je u nebesa, a europski velikani dolaze u Split s ciljem da nauče nešto. Međutim, pitanje je hoće li tu i ostati sljedeće sezone. Ugovor mu istječe krajem lipnja, a novi još nije potpisao... 

- Mi smo napravili nešto što će teško netko ponoviti. Ušli smo u finale juniorske Lige prvaka, to je ogroman uspjeh. Dolaze nam predstavnici Arsenala, Dortmunda, Bešiktaša  gledati naše treninge, kako tako jedan mali Hajduk, s jednim pomoćnim terenom, je uspio napraviti tako nešto. Kapa do poda igračima i stožeru, nitko nam ne može odnijeti taj uspjeh u Europi. Ugovor mi istječe 30. lipnja, imao sam neke inicijalne razgovore, ali ništa konkretno. Moram razgovarati s čelnicima kluba. Imam neku želju i ambiciju da će se to poklopiti. Naš je postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i Europi, ne bojimo se za sebe, zaključio je Budimir. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:11