StoryEditorOCM
Panoramahit serija

Ovo je najgledanija serija na Netflixu, zaludjela je publiku; Prva scena izazvala je lavinu reakcija

Piše MOZAIK SD
27. ožujka 2024. - 20:32

Ako tražite seriju koja će vas zarobiti i držati vas budnima cijeli vikend, na Netflixu je stigao "3 Body Problem", znanstvenofantastični dragulj koji kritičari opisuju kao remek-djelo. Ova serija trenutno je najgledaniji sadržaj na Netflixu u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta.

Radnja serije temelji se na istoimenom romanu kineskog autora Liua Cixina, a za njezinu su produkciju zaslužni tvorci kultne serije "Igra prijestolja", David Benioff i D. B. Weiss, zajedno s Alexanderom Wooom. Priča prati skupinu znanstvenika koji se pripremaju za najveću prijetnju s kojom se čovječanstvo ikada suočilo, piše Index.

Glavna junakinja serije je astrofizičarka Ye Wenjie, čiji je život obilježen tragičnim gubitkom oca tijekom Kineske kulturne revolucije. Nakon godina borbe, Wenjie se pridružuje tajnoj vojnoj misiji s ciljem uspostavljanja kontakta s izvanzemaljcima.

U glumačkoj postavi nalaze se talentirane zvijezde poput Marlo Kelly, Saamer Usmani, Jess Hong, John Bradley, Jovan Adepo, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Benedict Wong, Alex Sharp, Eiza González i mnogi drugi. Serija se sastoji od ukupno osam epizoda.

Planira se i druga sezona, a časopis Esquire izvještava da je "3 Body Problem" imao impresivan budžet od oko 25 milijuna dolara po epizodi, čineći je jednom od najskupljih Netflixovih serija. Očito se ulaganje isplatilo jer je serija već privukla značajnu pozornost i pohvale, s ocjenom od 78 posto na Rotten Tomatoesu samo pet dana nakon objavljivanja.

Na društvenim mrežama, oduševljeni gledatelji dijele svoje reakcije: "Obožavam ovaj ludi koncept serije", "Pogledao sam je za jedan dan, ne mogu prestati gledati", pišu oni.

Prije nego što je serija stigla na Netflix, tvorci su već najavili planove za drugu sezonu, iako službena potvrda još nije stigla. Benioff i Weiss predviđaju da će za ispričavanje cijele priče trebati najmanje tri ili četiri sezone. Također su otkrili da će se prve dvije sezone fokusirati na radnju iz prve i druge knjige iz serijala.

image
Screenshot/youtube/

Serija je izazvala kontroverze u Kini, iako Netflix tamo nije dostupan. Kineski gledatelji ostali su šokirani prizorom linča profesora fizike, uključujući i Wenjiejinog oca, koji odbija opovrgnuti teorije relativnosti i velikog praska. Scena, koja se pojavljuje na početku prve epizode, izazvala je emotivne reakcije diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:07