StoryEditorOCM
PanoramaČESTITAMO

Nije samo meštar za objektivom, naš Tom Dubravec je i maher na skijama! Pomeo je konkurenciju i osvojio trofej Vrana

Piše M. Štrbac
14. siječnja 2024. - 12:05

Tradicionalno natjecanje novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva, koje od ove godine nosi naziv ‘Trofej Vrana‘ u čast poznatom fotoreporteru agencije Cropix, Srđanu Vrančiću Vrani, preminulom 2022. godine, održano je u talijanskom skijalištu Latemar.

Srđan Vrančić je, naime, osim u fotografiju i podmorje, bio i veliki zaljubljenik u skijanje, pa je dugi niz godina sudjelovao na ovom natjecanju. Ne samo kao natjecatelj s brojnim osvojenim medaljama, mahom zlatnim, već i kao instruktor skijanja kroz čiju su školu što se održavala u tjednu natjecanja prošli brojni novinari, njihove obitelji i djeca.

Uvijek nasmijan, spreman na šalu i predusretljiv prema svima, bio je omiljen i na neki način postao zaštitni znak ovog novinarskog takmičenja. Stoga je odluka da se natjecanje ubuduće zoveTrofej Vrana‘ prihvaćeno aklamacijom i odobravanjem.

Djelatnici Slobodne Dalmacije na prvom su Trofeju Vrana imali uspješan nastup, pa je zlatna medalja za najbolje vrijeme na velesalalomskoj stazi pripala Vrančićevom kolegi po kameri, fotoreporteru Cropixa i Splićaninu Tomu Dubravecu, dok je drugo mjesto osvojio je Žarko Tičinović, art direktor grafičke redakcije Slobodne Dalmacije. Srebro je, pak, pripalo Augustinu Gattinu iz tvrtke AG Digital.

image

Dugogodišnji organizator natjecanja Danijel Popović sa srebrnim Žarkom Tičinovićem i trećeplasiranim Augustinom Gattinom

Tom Dubravec/Cropix

Najbolji skijaši s ovoga natjecanja ujedno su stekli pravo sudjelovanja na Svjetskom kupu novinara skijaša, koji će se ove godine održati u Kazahstanu.

image

Pobjednički ‘trio‘ (slijeva): Žarko Tičinović, Tom Dubravec i Augustin Gattin

Tom Dubravec/Cropix
image

Zajednička fotografija sudionika utrke i gostiju

Tom Dubravec/Cropix
image

Pobjedničke medalje s likom Srđana Vrančića Vrane

Tom Dubravec/Cropix
image

Natjecanje je preimenovano u ‘Trofej Vrana‘

Tom Dubravec/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2024 00:42