StoryEditorOCM
PanoramaSVIJET JE NA NOGAMA

Oglasio se i kralj Charles! Reagirala je Bijela kuća i premijer Sunak; evo što su rekli za stanje princeze Kate

Piše SCENA SD
22. ožujka 2024. - 20:54

Nedugo nakon objave da ima rak podršku princezi Kate javno su pružili kralj Charles, britanski premijer Rishi Sunak i Bijela kuća.

image

Kralj Charles

Jonathan Brady/Afp

Kralj Charles III. je "ponosan na Kate zbog njezine hrabrosti" jer je progovorila o bolesti onako kako je to učinila, objavio je glasnogovornik Buckinghamske palače. Monarh jamči da je posljednjih tjedana bio u izravnom kontaktu s princezom od Walesa. Kralj i kraljica nastavit će pružati svoju ljubav i podršku cijeloj obitelji, kazuju još iz Palače, piše Daily mail.

Britanski premijer Rishi Sunak oglasio se na društvenim mrežama.

image

Rishi Sunak

Ben Stansall/Afp

Poručio je da Kate ima "ljubav i podršku cijele zemlje", dok je kritizirao, kako je rekao, "intenzivno ispitivanje" i nepravedno postupanje prema njoj od strane "određenih dijelova medija diljem svijeta i na društvenim mrežama".

A kako piše Večernji list, na vijest da princeza Kate boluje od raka, reagirala je i Bijela kuća, koja kazuje da je to "užasno" i da je "nevjerojatno ožalošćena" ovom izjavom.

image

Karine Jean-Pierre

Mandel Ngan/Afp

"Upravo smo čuli, očito svi mi, strašnu vijest", rekla je tajnica Bijele kuće Karine Jean-Pierre ovog petka, nekoliko trenutaka nakon što je vijest objavljena. "Naše su misli s vojvotkinjom od Cambridgea i članovima njezine obitelji i prijateljima tijekom ovog nevjerojatno teškog razdoblja i svakako joj želimo potpuni oporavak", poručila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:30