StoryEditorOCM
PanoramaDAJ, DAJ, DAJ

Multimilijunaš se požalio da ga rodbina stalno žica novac i da je lud od toga. Ali pronašao je rješenje, evo i kakvo

Piše MOZAIK SD
21. listopada 2023. - 14:24

Kanadski multimilijunaš Kevin O‘Leary kojega u svijetu poznaju i kao "Mr. Wonderful" i "Maple Man" je podijelio jednu mudrost.

Pa kaže:

- Pitaju me kako se ponašam kad me obitelj i rodbina pita novac. Novac je odlična stvar jer ti kupi slobodu, ali ti i čini život kompliciranim. Mnogi od tebe žele nešto i to besplatno. Posebno članovi obitelji. Ovo je veliki problem.

Evo kako ćete srediti taj problem. I ja to radim već godinama i godinama. Ne kažem da je ovo dobro ili loše ili što vi trebate napraviti, kažem samo što ja radim kad me pitaju novac.

Primjerice, dođe mi član obiteji i kaže, Kevine želim izgraditi restoran i želim da mi daš 150 tisuća dolara. Ali ne, ja ne želim ići u partnerstvo s nekim iz svoje šire obitelji. Ali ja im kažem ovo: slušaj me, nikad me nisi prije pitao. Ja ću ti dati 50 tisuća dolara, to nije posudba, to je dar. I ne želim da mi to ikad vratiš jer je to - dar. Ali imam jedan uvjet! Ti nikad, ali baš nikad me nećeš više pitat da ti dam ili posudim novaca. I nikada više o ovome nećemo pričati, nikad. Evo ti ček, i točka - objasnio je Kevin. 

Pogledajte i video:

@kevinolearytv

More money, more problems? YES. Business and family should be kept separate. This is how I deal with family members asking for money. I don’t loan, I gift. But they can never ask me for money again.

♬ original sound - Mr. Wonderful
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:16