StoryEditorOCM
Panoramaepilog krvoprolića

Američka savezna država Tennessee odobrila nastavnicima nošenje oružja: ‘Krv je na vašim rukama‘

Piše Forbes
24. travnja 2024. - 20:42

U domu parlamenta države Tennessee bilo je vatreno, no sa 68 glasova za i tek 28 protiv požar je ugašen i dozvoljeno je nastavnicima ili osoblju škola da nose skriveno oružje u školama. Ovo je potez koji je uslijedio nakon tragedije u kojoj je šest osoba ubijeno u pucnjavi u školi u Nashvilleu, piše Forbes.

image
Seth Herald/Getty Images Via Afp

Zakon je, kako rekosmo, usvojen, podržali su ga (očekivano) republikanci, a demokratima je javnost poslala jasnu poruku kuda žele da ide njihov glas. NAime, demonstranti su uzvikivali "krv je na vašim rukama", prosvjedujući pred parlamentom.

image
Scott Olson/Getty Images Via Afp

Ubuduće bi tako nastavnici mogli nositi skriveno oružje, pod uvjetom da za njega imaju dozvolu, a i završenu obuku. Roditelji pak neće znati ima li učitelj njihove djece oružje, to će biti poznato samo administraciji.

Republikanci su među svojim argumentima isticali kako će na ovaj način škole biti sigurnije, a i mogli bi odvratiti od paklenog nauma potencijalne napadače.

image
Marc Piscotty/Getty Images Via Afp

Demokrati pak drže kako je ovaj zakon najopasniji od svih izglasanih na tom mjestu, njime je još više djece dovedeno u opasnost, tvrde.

Hoće li guverner Tennesseea potpisati zakon još uvijek nije poznato, ali s obzirom kako je riječ o republikancu malo je vjerojatno kako će odbiti uraditi to.

image
Elijah Nouvelage/Getty Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:46