StoryEditorOCM
HranaOKUS JESENI

Kestene jedete samo kad ih kupite na ulici? Donosimo vam dva sjajna recepta za vikend, imat ćete savršen ručak i brzinski desert, samo pripremite govedinu

15. listopada 2021. - 21:34

Zahladnjelo je, čagano miriše na zimu, na buru, na malo jača jela koja volimo spremate u ovakve dane.

A s njima priroda donosi i slatko iz šume, kestene, omiljenu poslasticu, koja se, kao i jaja, na milijun načina pripremati mogu.

Ovog puta sparit ćemo ih s govedinom, a kada su već tu, neka se nađu i u brzom receptu za desert.

Govedina s kestenjem

Pola kilograma kestena zarezati na vrhu u križ, zapeći i skinuti im slojeve kore. Za to vrijeme usitniti dvije kapule, a sa strane na kockice narezati 750 grama goveđeg buta.

Kapulu ispirjati na ulju, dodati meso, zapeći ga, podliti litrom vode, kada provrije, ubaciti dvije kocke za juhu.

Kuhati dok meso ne smekša, dodati potom oguljene kestene pa nastaviti kuhati dok i oni ne smekšaju. Začiniti po želji.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:26