StoryEditorOCM
HranaSVE PO DOMAĆU

Jeste li probali napraviti domaći ocat? Nije komplicirano, evo recepta s kojim ćete dobiti dresing za salatu koji će svi voljeti, ali i blagotvorni napitak

13. srpnja 2021. - 11:41

Neke vrste ljetnih sorti jabuka počele su zoriti, pa je pravo vrijeme za planiranje kada i kako napraviti ocat.

Iako se jabučni ocat može kupiti za cijenu od 8 do 20 kuna po litri, puno je onih koji ga sami žele napraviti.

Ako kupujete jabuke, pazite da ne budu oštećene, tako da ih što više možete upotrijebiti.

Vlasnici voćnjaka uglavnom ocat rade baš od oštećenih jabuka, jer, naime, zdrave mogu prodati. 

PRIPREMA

Operite i osušite jabuke i odrežite oštećenja, ako je u pitanju manja količina jabuka, možete ih naribati. Ako je ipak riječ o većoj količini, bilo bi dobro samliti ih u muljači za jabuke kako biste ubrzali proces. 

Mljevene jabuke ostaviti u prikladnim kacama da odstoje 2-3 dana, kako bi započeo proces vrenja, što se osjeća ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:04