StoryEditorOCM
Društvena mrežaDALEKO OD IDEALNIH

Planirali ste posjetiti ova četiri grada? Razmislite još jednom, možda će vam prisjesti odmor

Piše MOZAIK SD
6. studenog 2023. - 10:54

Djevojka Rachel na svom TikTok profilu rado dijeli savjete o tome kako jeftino putovati, te se snima na svojim putovanjima diljem svijeta. Rachel se pohvalila i svojom "backpackerskom" dvomjesečnom avanturom u Italiji, a ovaj video u kojem objašnjava koja bi četiri grada trebali izbjeći ukoliko želite miran i siguran odmor, na TikToku je postao viralan. 

Na prvo mjesto, Rachel je stavila Koln, četvrti po veličini grad u Njemačkoj.

"Prvi, Koln, u kojem sam provela tri dana, i to sama." započinje Rachel.

"Otišla sam jedino zbog toga što su povratne avionske karte iznosile 16 funti. Ono što mi je bilo najgore, kao djevojci koja putuje sama, su muškarci koji samo bulje u vas. Mislila sam da je to normalno za Njemačku, ali oni su mi i dobacivali na ulici. Do mene su došli momci i ponudili mi da pušim travu s njima, užas. " priznaje djevojka, i dodaje kako se tamo nije baš sjajno provela.

"Koln kao grad izgleda dosta lijepo, posebice stari dio grada, no domaćini i oni koji rade u uslužnom sektoru, poprilično su bezobrazni." prepričava Rachel.

Rachel je zatim svrstala i Napoli, grad na jugu Italije, na svoju listu najgorih destinacija koje je posjetila.

"U Napoliju sam 2019. godine provela dva tjedna, nakon završetka studija. Nemojte me shvatiti krivo, stari dio grada je prelijep, pogled na planine, hrana, također. Ovaj grad ima jako dobru ocjenu, no mene je razočarao." priznaje Rachel.

"Pseći izmet doslovce svuda, policija je također svugdje po gradu, jer je stopa kriminala izrazito visoka, a cijeli grad smrdi po urinu." nabraja djevojka, i dodaje kako je putovala s majkom, te da se nijedna od njih nije osjećala sigurnom.

"Promet je katastrofalan, nema jednog auta koje nije negdje udareno, ogrebano, ili oštećeno. Ne bih se vraćala dole." priznaje.

Još je jedan talijanski gradić zauzeo mjesto na Rachelinoj listi.

"Bari je na trećem mjestu. Stari dio grada je lijep, no onaj novi, katastrofa. Ostali smo u Bariju nekoliko dana, grad je mračan, prljav, pseći izmet na svakom koraku. Ljudi zaista trebaju naučiti čistiti za svojim psom." zaključuje Rachel.

"Previsoke zgrade, čudno napravljene, nedovoljno prostora za kretanje, svjetlo uopće ne dopire na ulice, užas." prisjeća se djevojka.

Na četvrto mjesto njezine liste mjesta u koja se više nikad ne bi vratila, smjestio se Pariz - grad ljubavi, mode i glamura, kojeg, ironično, svi žude posjetiti.

"Otišla sam u Pariz prošle godine, kako bih sa svojim bivšim dečkom proslavila svoj 25. rođendan. Pariz je predstavljen kao romantičan grad, i otprilike sam znala da stvarna slika Pariza nije ni približna ovoj ustaljenoj, no nisam ni sanjala da će to biti najodvratniji grad kojeg sam posjetila. Nema ništa romantično u Parizu." priznaje Rachel.

"Apartman u kojem smo odsjeli uopće se ne bi trebao iznajmljivati. Madrac je bio na podu, na nekakvim drvenim letvama, brava se jedva mogla otključati, mislim da stan nikad nije bio očišćen, nešto pljesnjivo je bilo u frižideru. Francuzi su tako bezobrazni, nigdje se nisam osjećala poniženo kao u Parizu. Ima jako puno džeparoša, ulice su iznimno prljave, smeće je posvuda, miris urina je prisutan svugdje, kao i pseći izmet." objašnjava Rachel, dodajući kako ne razumije kako je Pariz i dalje na listi želja velikog broja ljudi.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:11