StoryEditorOCM

Bill Gates je snimljen na mjestu gdje ga nitko nije očekivao, mnogi se pitaju što je milijarder tamo radio?

Piše MOZAIK SD
21. studenog 2023. - 19:31

Bivši izvršni direktor Microsofta Bill Gates posjetio je Belgiju, a tamošnji fotoreporteri su ga sreli na neuobičajenom mjestu. Gates ue ušao u kanalizaciju Bruxellesa i istraživao "skrivenu povijest" sustava odvodnje podzemnih voda u zemlji na Svjetski dan toaleta 19. studenog. Na Instagramu je podijelio video kako bi ljude obavijestio o bogatoj povijesti Bruxellesa.

"Istražio sam skrivenu povijest briselskog kanalizacijskog sustava - i ulogu otpadnih voda u globalnom zdravlju - za ovogodišnji Svjetski dan toaleta", napisao je Bill Gates na Instagramu.

"Sve sam to doživio u podzemnom muzeju u Bruxellesu", kaže u videu. U tekstu se spominje i razvoj infrastrukture gradskih otpadnih voda: tijekom 1800-ih gradske otpadne vode ispuštene su izravno u Senne, što je rezultiralo razornim epidemijama kolere. Danas sofisticirana mreža od 321 km kanalizacije i postrojenja za pročišćavanje učinkovito upravlja i tretira gradski otpad.

Svjetski dan toaleta prilika je za podizanje svijesti o sanitarnim uvjetima i higijeni te pronalaženje rješenja kako bi svi imali pristup čistim i sigurnim toaletima. Bez nje se mogu širiti mnoge bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:56