StoryEditorOCM
Auto motoširenje poslovanja

Ford bi u Španjolskoj mogao proizvoditi sportske terence: ‘Pratimo razvoj europskih tržišta u potrazi za prilikama‘

Piše Hina
2. travnja 2024. - 11:00

Američki automobilski div Ford objavio je da razmatra mogućnost proizvodnje novog modela sportskog terenca u tvornici u španjolskoj Valenciji.

"Pažljivo pratimo razvoj europskih tržišta u potrazi za prilikama za poboljšanje naše trenutne ponude", objavila je grupa u četvrtak.

"S obzirom na promjene u sektoru, vjerujemo da postoji prilika za u plan europskog ciklusa dodamo potpuno nov SUV s pogonom na više izvora energije koji bi se proizvodio u Valenciji", poručili su.

Službena odluka još nije donesena, naglašavaju u američkoj kompaniji.

Španjolske novine Cinco Dias prve su izvijestile da Ford razmatra proizvodnju novog osobnog automobila u tvornici Almussafes u Valenciji.

"Sjajna vijest za španjolsku Valenciju i za radnike @FordSpain. Odluka tvrtke o proizvodnji električnih vozila jamči održivost tvornice Almussafes u narednim godinama", rekao je španjolski premijer Pedro Sanchez u poruci na X.

Tvornica zapošljava 4800 radnika i proizvodi samo Ford Kugu, nakon gašenja drugih modela u proteklim godinama.

"Almussafes će imati novo vozilo i održat će dovoljnu razinu poslova", izjavili su u sindikatu UGT za Cinco Dias u četvrtak.

Predstavnik udruge proizvođača automobila Valencian Automotive and Mobility Group Francisco Segura rekao je u izjavi da su Fordovi mogući planovi za proizvodnju novog automobila u Valenciji "dobra vijest".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 12:09