StoryEditorOCM
Strani nogometnogometna europa

Budimir promašio penal za bod, šestica Chelsea, četiri gola Palmera, remiji u Bergamu i Firenzi

Piše hina
15. travnja 2024. - 23:30

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir neće po dobrom pamtiti susret 31. kola La Lige između njegove Osasune i Valencije. Utakmica je završila rezultatom 1:0 za gostujuću Valenciju, a upravo je Vatreni koji je u sjajnoj formi propustio realizirati jedanaesterac u osmoj minuti sudačke nadoknade za poravnanje rezultata.

Da stvar bude gora, Budimir je ovim promašajem propustio postati vodeći strijelac prvenstva. Ovako je ostao na 16 postignutih ligaških golova ove sezone. Hrvatski napadač izveo je izrazito neobičan kazneni udarac koji nije nimalo zaprijetio vrataru Mamardashviliju.

Nakon ovog poraza Osasuna je na 11. mjestu prvenstvene ljestvice, dok je Valencija s nova tri voda skočila na sedmo mjesto.

U posljednjem susretu 33. kola engleskog nogometno prvenstva Chelsea je na Stamford Bridgeu deklasirao Everton sa 6-0 uz čak četiri gola Colea Palmera.

Veznjak "Bluesa" postigao je tri pogotka već u prvih 30 minuta utakmica. Među strijelce se upisao u 13. minuti, 18. i 29. Na 4-0 je povisio Nicolas Jackson u posljednjim trenucima prvog dijela, a četvrti gol na utakmici Palmer je postigao iz kaznenog udarca u 64. minuti.

Prije samog izvođenja udarca došlo je do svađe tko će pucati. Noni Maduke se želio progurati ispred Palmera uzevši loptu. Loptu je želio i Jackson, no sve je presjekao Conor Gallagher koji je uzeo loptu iz Madukeove ruke i dao je Palmeru koji je bio siguran.

Mladi 21-godišnji veznjak koji je u Chelsea stigao u rujnu prošle godine iz Manchester Cityja, tako je postao prvi igrač "Bluesa" koji je zabio četiri gola u prvenstvu nakon Franka Lamparda iz ožujka 2010.

Sa četiri večerašnja gola, Paler je stigao do brojke od 20 golova ove sezone izjednačivši se na vrhu ljestvice s napadačem Cityja Erlingom Haalandom.

Konačnih 6-0 postavio je Alfie Gilchrist u sudačkoj nadoknadi.

Chelsea i dalje drži deveto mjesto sa 47 bodova, dok je Everton na 16. poziciji sa 27 bodova.

Vodi Manchester City sa 73 boda, dva više od Arsenala i Liverpoola.

U posljednja dva susreta 32. kola talijanskog nogometnog prvenstva nije bilo pobjednika, u Bergamu su Atalanta i Verona odigrali 2-2, dok je susret između Fiorentine i Genoe u Firenzi završio 1-1.

Atalanta je već nakon 18 minuta imala 2-0 golovima Gianluce Scamacce (13) i Edersona (18), no gosti su u nastavku uspjeli izjednačiti, a strijelci su bili Darko Lazović (56) i Tijjani Noslin (60).

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić odigrao je za domaćine cijeli susret.

Atalanta je šesta sa 51 bodom, dok je Verona sada na 15. poziciji sa 28 bodova.

U ranije odigranom susretu Fiorentina i Genoe su remizirale 1-1.

Gosti su poveli u 42. minuti golom Alberta Gudmundssona iz jedanaesterca, a izjednačio je Jonathan Ikone u 54. minuti.

Za Genou je do 80. minute igrao hrvatski nogometaš Milan Badelj. Fiorentina je deseta sa 44 boda, dok je Genoa na 12. poziciji sa 39 bodova.

Na vrhu je Inter sa 83 boda, 14 više od Milana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:51