StoryEditorOCM
SlikarstvoGostuju u Finskoj

Brad Pitt i Nick Cave izlažu radove. Brad se nakon razvoda od Angeline uhvatio lončarstva, a Nick keramike... Pogledajte kakvi su u novoj umjetnosti

Piše KULTURA SD
21. rujna 2022. - 16:32

Brad Pitt, velika zvijezda Hollywooda, posjetio je Finsku i prvi put predstavio svoje skulpture na grupnoj izložbi u Muzeju umjetnosti “Sara Hildén” u gradu Tampereu, 150 kilometara udaljenom od Helsinkija.

Radovi poznatoga glumca pojavljuju se zajedno s keramikom glazbenika Nicka Cavea i radovima vizualnog umjetnika Thomasa Houseaga u povodu izložbe “Mi (“We”), koja će biti otvorena do 15. siječnja 2023. godine.

Pitt je za finsku radiopostaju rekao da je to izložba o “samorefleksiji”.

image

AFP

Jussi Koivunen/Afp

”Radi se o tome gdje sam pogriješio u svojim vezama, gdje sam suučesnik. Za mene, ovo je proizišlo iz onoga što nazivam radikalnom inventurom, u kojoj sam bio brutalno iskren prema sebi i preuzeo odgovornost za sve što sam loše učinio, čime sam povrijedio”, rekao je 58-godišnji glumac.

Glumac se navodno okušao u lončarstvu nakon razvoda od Angeline Jolie, provodeći i do 15 sati dnevno u Houseagovu studiju u Los Angelesu još 2017. godine. Za GQ je u kolovozu rekao da svoje bavljenje keramikom ne smatra umjetnošću, nego “samačkom, vrlo tihom i taktilnom vrstom sporta”.

Pittov neočekivani posjet iznenadio je Fince jer njegovo sudjelovanje na izložbi nije bilo prethodno najavljeno. •

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 05:48