StoryEditorOCM
OstaloNESLUŽBENO

Nova ravnateljica Hrvatskog doma Split je Vanesa Kleva; potrebna je još jedino potvrda gradonačelnika Ivice Puljka

23. siječnja 2023. - 17:34

Prema neslužbenim informacijama, javna ustanova u kulturi Hrvatski dom dobila je novu ravnateljicu, pijanisticu Vanesu Klevu.

Podsjetimo, nakon raspisanog natječaja za četverogodišnji mandat javilo se za čelno mjesto Hrvatskog doma četvero kandidata, i to Vanesa Kleva, violinistica Majda Goluža, dirigent Frane Kuss i ravnatelj Glazbene mladeži Split Pero Prosenica.

image

Vanesa Kleva, direktorica Piano Loop Festivala
 

Božidar Vukičević/HANZA MEDIA

Piano Loop Festival

O izboru je odlučivalo Povjerenstvo u kojemu su bili Mario Negotić, pročelnik po ovlaštenju Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Splita, Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić, zamjenici gradonačelnika, Marina Kuzmanić Petreš, voditeljica Odsjeka za kulturu, i Slaven Tahirbegović, član Stručnog vijeća Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Vanesa Kleva, profesorica u Glazbenoj školi Josipa Hatzea, osim, kako se doznaje, kvalitetnog programa, ima iza sebe desetogodišnje iskustvo u organizaciji Piano Loop Festivala koji je u Split doveo mnoga čuvena pijanistička imena.

O prijedlogu Povjerenstva ne raspravlja se na Gradskom vijeću (takva je procedura za javne ustanove u kulturi), nego je još potrebna jedino potvrda gradonačelnika Ivice Puljka. Rok za tu potvrdu je 15. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 16:44