StoryEditorOCM
KazališteUvijek će ostati...

Imamo sjajan prijedlog za Valentinovo, čak i ako prezirete taj ‘praznik‘: u Split stižu top glumci i hit predstava

13. veljače 2023. - 20:02

Pet minuta prije “sudbonosnog DA” njih dvoje odluče izmaštati, predvidjeti ili odsanjati svoje buduće zajedničke godine.

On je inertni, šarmantni, neuhvatljivi sredovječni sveučilišni profesor Medo, koji izbjegava odgovornosti i cinično gleda na sve što je ljudsko, a ona je vesela i prpošna, životu i običajima bliska žena – Jelena.

Ona u svojim četrdesetim godinama odluči razbiti monotoniju njihove dugogodišnje veze brakom. A njega hvata paničan strah od promjena. Poznato?

Pet minuta koje predstavljaju cijeli jedan mogući zajednički život ugurano je u jednu predstavu – romantičnu komediju “Uvijek će nam ostati ljubav”, koju pred splitsku publiku 14. veljače donose Jelena Miholjević i Dražen Čuček. Prvi put zajedno na sceni, uz režiju Darija Harjačeka, glumačkim umijećem i finesama pričaju o težini i radosti ljubavi, onoj koja nakon svega ostaje, a koja nekad započinje, a nekad završava brakom.

image
Foto Teatar Rugatino

Najizvođenija romantična komedija Teatra Rugantino stiže u dvoranu u Lori upravo na dan kada svi slave ljubav, na Valentinovo, a zagrebački glumački par odgovara na pitanje koliko privatno imaju sličnosti s likovima koje igraju.

– Sigurno da je ima – kaže glumica Jelena Miholjević (53), televizijskoj publici poznata po ulogama u serijama “Blago nama”, “Prava žena”, “Crno-bijeli svijet”, “Počivali u miru”...

– Prvo se nikako nisam mogla ufurati u to htijenje žene kojoj je udaja toliko važna. Međutim, kad sam je bolje upoznala kao lik, shvatila sam da ona jednostavno želi da se neke stvari srede, pokrenu, dobiju formu, prestanu biti kaotične, djetinjaste, nabacane, onda sam nekako prihvatila taj dio njezine osobnosti.

Mi smo svi jako ranjivi kad su ljubavni odnosi u pitanju. Kad su velike ljubavi u pitanju, prolazimo nevjerojatne uspone, padove, kataklizme... Samim time što smo Čuček i ja u duboko srednjim godinama dajemo još jednu dodatnu notu, jer smo svašta već prošli i sigurno drugačije čitamo tekst.

image
Foto Teatar Rugatino
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 07:01