StoryEditorOCM
GlazbaBIT ĆE LUDILO

Posljednja šansa da budete dio najluđe adventske atmosfere u gradu. Pogledajte što su vam pripremili za kraj

Piše Anamaria Mikulić
23. prosinca 2023. - 14:11

Sad već sa sigurnošću možemo reći kako je epicentar dobre zabave i rasplesane atmosfere ovog adventa smješten na Zvončacu. Advent zaštićen od vremenskih neprilika, sa spizom za prste polizati, odličnim kuhanim vinom i najluđim glazbenim programom u Splitu i okolici ovogodišnji je ‘place to be‘. 

Park Zvončac nikad nije izgledao ljepše, božićno izdanje s na tisuće lampica i šarenih ukrasa savršeno mu pristaje. Zahvaljujući podignutom šatoru ovo je ujedno i jedina lokacija na kojoj baš ništa nije bilo otkazano zbog snažne bure i dosadne kiše, koja je već tradicionalno nepozvan gost većine prosinačkih dana. 

Ako slučajno već niste posjetili Adventsku fjeru, upozoravamo vas da vam je ovo posljednja šansa da budete dio najluđe atmosfere u gradu. Prvi su počeli pa će prvi i završiti s adventskim programom, tako da priliku za posjet imate svega do kraja ove godine. 

Sreća vaša jer za kraj su sačuvali najbolje od najboljeg! Tako vas na sam Badnjak, 24. prosinca, očekuje koncert Diktatora & Giuliana. Nema boljeg načina za provest badnji dan od uživanja u starim i novim hitovima kao što su ‘Dobro mi došla ljubavi’, ‘Jugo’, ‘Pismom te ljubi milijun mandolina’, ‘Gori more’...

- Provjeria sam prognozu, bit će baš lipo vrime - taman da se svi skupa lipo spustite do Kolura Zvončac. Nastupaju Diktatori, a ja ću biti njihov gost i svirat ćemo hit do hita. Atmosfera će bit ludilo! Uz to nešto malo ćalabrcnete i popijete i svi ćemo se skupa lipo proveselit i zabavit na Badnjak - poručio je Giuliano. 

Početak koncerta je u 14 sati, a ulaz je besplatan pa na vama ostaje samo prošetati do Kolura Zvončac i guštati!

image
Lucija Ocko/Cropix

STAVI ZADNJU EPIZODU

Od koncertnog programa Adventske fjere oprostit ćemo se u subotu, 30. prosinca, sa stihovima benda kojeg ćemo najaviti ovako: mi ćemo pozvati ljude, ekipa iz Adventske fjere će se pobrinut o vinu, a oni će na to složit tercu.

Kladimo se da ste odmah prepoznali stihove i da znate da je riječ o popularnom dubrovačkom pop-rock bendu Silente. Koncert je već sad gotovo rasprodan pa je na vama da požurite po svoje ulaznice, a Silente će vam objasnit sve u hodu.

image
Mario Pavlović/

Sve pjesme benda autorski potpisuju braća Tibor i Sanin, a otkrili su nam kako njihova inspiracija dolazi najviše iz puke želje da budu ono što jesu. Najveća želja im je da im nikad ne pobjegne ova prilika koju su nekim čudom uhvatili jer su šanse da se od tinejdžerske strasti napravi priča kojom ćeš se baviti cijeli život zaista male. Tu sreću nastoje opravdati što većim trudom uloženim u pisanje pjesama i što većom snagom i voljom za nastupima. 

- Ponekad smo čudni, ponekad smo čudesni, a ponekad oboje. Tako je sa svima i ne da se birati kad biti jedno ili drugo. Mogu reći da se pretjerano veselimo oko svakog uspjeha benda, ali i pretjerano se rastužimo kada nešto ne ide. Voljeli bismo nekad da možemo bolje držati ravnotežu između tih stvari, ali - što je tu je, moja seko - rekao je Sanin Karamehmedović, autor i osnivač grupe Silente.

Njihova vjerna publika mnogo im znači, kažu kako su im oni i omogućili da Silente postane to što je sada. Tajna veza je uspostavljena i bend je posvećeni tome da je održi pod svaku cijenu. 

- Najbolji su. Što možemo reći, hvalimo ih svakom prilikom, ne smijemo više, umislit će se. Često ih doživljavamo kao prijatelje, veliki broj njih smo upoznali kroz ovo vrijeme. Dosta ih dolazi na sve koncerte, prate nas ko UDBA, to je naša sudba. Puno nam to znači. Posljednji put smo svirali na Zvončacu ovog ljeta. Ostao nam je to jedan od najboljih koncerata 2023 godine. Baš smo sretni kako je to ispalo i ovaj put ne očekujemo ništa manje - ispričao nam je Sanin. 

Koncert starta u 19 sati, a kako Silente ove godine slavi 10 godina od svog prvog albuma ‘Lovac na čudesa‘ za početak će se malo prisjetiti tih prvih bisera i onda nastaviti s pjesmama koje su zaredali sljedećih godina.

Zvončacom će odjekivati hitovi ‘Sve što treba znat‘ o ženi‘, ‘Čudna ili čudesna‘, ‘Još jednom‘, ‘Poljubi me za kraj‘ i mnogi drugi. ‘Molim te zapiši‘ ovaj datum i samo pravo po svoju ulaznicu.

Podsjećamo kako je ulaz besplatan radnim danima od 17 sati do ponoći te subotom i nedjeljom od 11 ujutro do ponoći. 

Detaljan program Adventske fjere možete pronaći na Facebooku i Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:27