StoryEditor
Kulturapobjednički ples

Djevojke iz grupe Modernog baleta HNK Split u međunarodnoj konkurenciji od tri tisuće plesača osvojile 16 medalja, od čega 13 zlatnih. Osim toga, pojačale su se s tri plesača

Piše Jasenka Leskur
10. prosinca 2019. - 15:15

Dobre vijesti za splitsku plesnu scenu: djevojke iz grupe Modernog baleta HNK vratile su se s dvodnevnog međunarodnog natjecanja iz Zagreba sa čak 16 medalja, od čega 13 zlatnih!

Radi se o Winter International Dance Openu, na kojem je svoje plesačko umijeće pokazalo čak tri tisuće plesača iz 50 plesnih klubova Hrvatske, Slovenije, Češke, Južne Koreje, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Italije, Rusije... i to u različitim disciplinama kao što su fit kids, balet, suvremeni ples, folklor, hip hop, trbušni ples, akrobatika, disco dance...

Devetnaest djevojaka u dobi od osam do 18 godina, na čelu sa svojim voditeljem Remusom Dimacheom, imaju razloga za slavlje jer bolje nije moglo.

- Prijavio sam plesačice u raznim kategorijama, od najmlađih, fit kids, do seniora, i u disciplinama za koje sam smatrao da imaju najbolje predispozicije: lirical, romantični, suvremeni, moderni, “open”- govori Remus. - Za 13 djevojaka sam pripremio solo točke, prijavili smo jedan trio u akrobatskom plesu, jedan kvartet, te jednu grupnu koreografiju, u kojoj su bile sve djevojke. Tu je pak bila strašna konkurencija, nastupali su i hip-hoperi i break danceri, latino plesači, ali i tu smo odnijeli prvu nagradu!

Bilo je fantastično na natjecanju, ne pamtim tako dobar dan. Cure su bile raspoložene i puno je pomoglo iskustvo s natjecanja u Splitu, tjedan dana ranije na Dalmatinskom Dance Profi. U Splitu smo osvojili desetak prvih nagrada između tisuću natjecatelja, pa smo odlučili okušati se u jačoj, međunarodnoj konkurenciji, s tri puta više natjecatelja. I uspjeli smo – zadovoljan je Dimache, koji za plesačice odabire glazbu i radi koreografiju. Kaže da ga ovi rezultati samo motiviraju da budu još bolji i da teže još boljim rezultatima.

Inače, za njegovu grupu Modernog baleta HNK iz godine u godinu raste interes, iako je oformljena ne tako davno. Počeo je prije tri godine s 12 prijavljenih plesačica, drugu godinu broj je narastao dvostruko, na 24, a ove godine grupa ima čak 32 člana. Uglavnom se radi o djevojkama, tek rijetki mladići odlučuju se baviti plesom. Ipak, nedavno su im se pridružila trojica, pred kojima su sati treniranja u Baletnom studiju HNK.

A da djevojke ulažu puno sati vježbanja u ono što rade, govori činjenica da su na treningu četiri puta tjedno, i to ujutro sat vremena, a poslije podne po dva sata. Puno je truda uloženo u ove uspjehe!

Sve nagrađene

OPEN GROUP JUNIOR

KVARTET - 1. nagrada

Bruna Videka, Giuliana Ozretić, Anastasia Svirko, Nina Božić

ACROBATIC TRIO JUNIOR

AKRO TRIO - 1. nagrada

Antica Božin, Sabrina Chang, Fabijana Alfirević

MODERN SOLO MINI KIDS

Tonka Bajić - 1. mjesto

OPEN SOLO KIDS

Nina Božić – 1. mjesto

Matea Blažević – 3. mjesto

Lucija Livaković – 4. mjesto

MODERN SOLO YOUTH

Anastasia Svirko – 1. mjesto

CONTEMPORARY GROUP

Moderna grupa baleta HNK – Split - 1. mjesto

CONTEMPORARY DUO YOUTH

Dora Miše i Luči Vukušić – 1. mjesto

LYRICAL SOLO MINI KIDS

Lidija Kerum Tešija– 1. mjesto

LYRICAL SOLO JUNIOR

Mirjam Lizović - 1. mjesto

Dorotea Prka – 2. mjesto

LYRICAL SOLO YOUTH

Dora Miše – 1. mjesto

Mina Ugrin – 2 mjesto

CONTEMPORARY SOLO JUNIOR

Bruna Videka - 1. mjesto

CONTEMPORARY SOLO YOUTH

Luči Vukušić – 1. mjesto

Giuliana Ozretić – 2. mjesto

OPEN SOLO YOUTH

Marta Čičerić - 1. mjesto

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2021 04:40