StoryEditorOCM
Izbori 2021planovi za obrazovanje

Zašto Centar želi graditi još jednu školu na Šinama? I znaju li da je vrtić na Kili već otvoren? Pitali smo to Puljka i Ivoševića, evo što su nam odgovorili

Piše PSD
15. travnja 2021. - 22:24

Ivica Puljak i Bojan Ivošević, kandidati za gradonačelnika i dogradonačelnika Centra na predstavljanju planova vezanih za obrazovanje kazali su kako bi u drugom mandatu izgradili još jednu školu na predjelu Šina. Budući da se postojeća osnovna škola Kamen-Šine nedavno proširila, upitali smo kandidate Centra da nam dodatno objasne najavu izgradnje još jedne škole.

- Nova škola u širem području Šina, Sirobuje i Kamena, ili možda bolje u istočnim dijelovima Splita, se planira zbog činjenice da se taj dio grada ubrzano urbanizira i da već sada treba planirati školu. Nikad više se ne smiju ponoviti primjer izgradnje novog kvarta Pazdigrad, gdje je škola napravljena nakon 20 godina ili Kile, gdje su stanovi izgrađeni prije šest godina, a škola još nije na vidiku. Mi ćemo izgraditi školu na Kili kao glavni prioritet, jer znamo vrlo dobro što smo sve proživjeli i kako smo se izborili za školu na Pazdigradu - odgovorio je Ivica Puljak.

Izgleda da se među najavama njihovih planova vezanih za obrazovanje provukao lapsus. Naime, Bojan Ivošević je izjavio kako je "nenormalno da je cijeli jedan kvart izgrađen a da šest godina za početak nije imao niti pristupne ceste, ni ambulantu, vrtić se sad gradi, a škole nema na vidiku". Vrtić "Maslina" se izgradio te je otvoren prošle godine.

- Moja izjava da se Dječji vrtić "Maslina" tek sad gradi je u kontekstu da je Kila bila pet godina bez vrtića i da ga je friško dobila, a ne da on ne postoji kako su neki željeli to protumačiti - kazao je Ivošević, a njegov politički suradnik i kandidat za gradonačelnika Ivica Puljak je dodao:

- Za vrtić na Kili poruka je bila da se više nikad ne smije ponoviti slučaj da se napravi cijelo naselje, a onda tek za pet godina naprave prvi vrtić i ambulanta, a škola se još ne gradi. Kako će se taj dio grada i dalje razvijati već sada treba planirati novi vrtić, ali glavni prioritet ipak treba dati izgradnji škole - podvukao je Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:06